O cookies na těchto webových stránkách: Naše webové stránky využívají soubory cookies a další technologie, které slouží nám a našim partnerům k tomu, abychom si Vás mohli zapamatovat a zjistit, jakým způsobem naše stránky využíváte. Podívejte se do panelu cookies, který je zobrazován na každé stránce, a budete si moci prohlédnout úplný seznam těchto technologií a sdělit nám, zda mohou být použity ve Vašem zařízení. Další používání těchto stránek bude považováno za souhlas.
Současná situace možná zavřela dveře našich podniků, zato nám otevřela příležitost naučit se něco nového!
Proto jsme pro vás připravili s naším baristou Jiřím Čadem krátká videa, která vám pomohou osvěžit si znalosti ze světa kávy, osvětlit drobné nejasnosti a zajistit si sebevědomý návrat do pracovního procesu.
Co by nemělo chybět ve výbavě každého baristy, jak našlehat mléčnou mikropěnu a co je tajemstvím správně připraveného espressa? To vše vám prozradí Jirka Čad, odborník na vše spojené s kávou a dlouholetý barista a školitel Nestlé Professional.
Vyhrňte si rukávy a zapněte mlýnky, naše Coffee Academy právě začíná!
Barista bez pomůcek, to je jako cappuccino bez pěny! Při zařizování vaší pracovní plochy byste neměli zapomínat na mlýnek, váhy, profesionální kávovar ale i další pomůcky. V našich videích Jirka pracuje s profesionálním espresso kávovarem Astoria Tanya SAE, mlýnkem Fiorenzato F64E a zrnkovou kávou Nescafé Espresso a Nescafé Superiore.
Při přípravě moderního espressa se nemusíte držet tradičních baristických standardů 7g, 30 ml. Zkuste si vytvořit svoji vlastní recepturu a využijte veškerý chuťový potenciál kávy, se kterou pracujete. Inspirujte se postupem Jirky Čada a vytvořte si recepturu, která vám bude nejlépe vyhovovat!
Čerstvost kávy je základem všech kávových nápojů. Proto vždy dbejte na množství kávy na mlýnku a jeho pravidelné čištění. Jak s mlýnkem pracovat, aby se vše semlelo tak, jak má, vám prozradí Jirka Čad.
Ukaž mi, jaké espresso děláš a já ti řeknu, jaký jsi barista. Správně připravené espresso je vizitkou podniku a jeho chuť ovlivňuje správně zvolená receptura i šikovnost baristy. Jak na to vám prozradíme v pár minutách.
Připravit cappuccino dle baristických standardů může být pro mnoho lidí skutečná noční můra. Pokud budete sledovat náš postup na šlehání mléčné mikropěny, zvládnete vše hladce.
Čistý kávovar je alfou a omegou skvěle chutnající kávy. Pokud čištění nebudete provádět během směny i po ní, nemůžete se spoléhat na bezchybnost výsledného nápoje. Projděte si s Jirkou návod na čištění krok po kroku.
Kvalitní podnik či kavárnu pozná zkušené oko už na první pohled. Co nám o baristovi prozradí jeho mlýnek nebo pracovní plocha? Prohlédněte si naše video a odhalte chyby, které by vám jako profesionálovi neměly nikdy utéct.