Nabídněte rodičům rodinné menu take away:
- rodičům ubyde každodenní příprava obědů/večeří
- restauracím přibyde práce, zvýší se tržby a sníží riziko propouštění zaměstnanců
- 1 rozvozem prodej 4-6 porcí (pravděpodobně si rodiče objednají na 1-2 dny dopředu)
- rodiče i s dětmi Vaší restauraci navštíví i po době Covidové.
- Dětská porce-menší gramáž, nižší foodcost
Jaké menu připravovat? Baby-friendly
Řídit se jednoduchým heslem „je-li spokojené dítě, jsou spokojení i rodiče“
- Polévky-vývarové, krémové, jemné, zeleninové
- Hlavní pokrmy-lehce stravitelné, drůbeží a hovězí maso, ryby, těstoviny
- Přílohy-bramborové pyré, zelenina, luštěniny
Musíme brát v potaz to, že pokrmy budou servírované v jednorázových obalech, tudíž by se mělo menu (pokrmy) uzpůsobit dané situaci s přihlédnutím na fakt, že pokrm se nemusí konzumovat ihned po doručení.
- Polévka a krutony (zavářky) extra
- Maso s omáčkou a příloha extra
Host si chce nejen pochutnat na Vámi doručeném pokrmu, ale „jídlo se jí i očima“ a u dětí to platí dvojnásob.





Rádi Vám zde budeme přidávat tipy, nápady, recepty, které Vám obzvlášť v tuto dobu mohou pomoci a budou respektovat zásady jednoduchosti, rychlosti, ekonomiky a využití surovin. „Jedeme v tom společně“
Za Nestlé Professional tým
Jiří Středa Culinary advisor & executive chef