Menu

Je váš podnik připravený využít potenciál veganského ledna naplno?

Středa, Listopad 17, 2021

Leden je měsíc, kdy nešetříme předsevzetími. Po opulentních vánočních a novoročních hostinách nejeden labužník řeší zvýšenou váhu nebo zdravotní potíže. Leden je také ten nejlepší čas pro změnu stravovacích návyků. Jak doma, tak i v restauraci. Hlavním lákadlem vaší úspěšné nabídky se tak stane jídelní lístek s výběrem veganských a vegetariánských jídel. „Veganuary“, leden bez živočišných produktů, je trend sílící každým rokem. Letos jej podpoří kampaň Veggie Challenge , kterou připravil ProVeg ve spolupráci s Garden Gourmet. 

Veganuary a Garden Gourmet podporuje restaurace

Svět stravování se mění. Využijte šance!

Všechny průzkumy stravovacích návyků ukazují jasný trend v ochotě změnit jídelníček. Ať už kvůli zdraví, ochraně životního prostředí nebo z důvodu zájmu o podmínky chovu zvířat ve velkochovech. Počet lidí, kteří vyměnili masové produkty za jejich obdobu vyrobenou z rostlinných surovin, významně roste. Podle nedávného průzkumu společnosti FMCG Gurus pro ProVeg Česko se flexitariánsky celoročně stravuje 25 % populace! Leden tyto trendy vždy výrazně překročí. Pro celý segment HoReCa je to příležitost, jak navýšit tržby, které během doby covidové výrazně chyběly. Je to i šance, jak oslovit a přilákat novou skupinu hostů, kteří už zůstanou stálými návštěvníky. Víte, kolik restaurací ve vašem městě nabízí opravdu lákavé veganské nebo alespoň vegetariánské menu? Známe odpověď – málo, někde dokonce žádná.

Buďte to vy!

Využijte tuto příležitost a nabídněte svým hostům to, co očekávají – skvělou chuť a zážitek. Když 27 % Čechů odpovědělo, že chce vyzkoušet rostlinnou alternativu masa, 42 % z nic dodalo, že jim hlavně musí chutnat stejně nebo lépe než maso1. . Toho jde snadno dosáhnout s pomocí řady produktů Garden Gourmet. Vás jako šéfkuchaře, majitele nebo provozovatele gastro provozu bude zajímat také další fakt. Řeč byla o 1 134 000 potenciálních hostů vaší restaurace1. . Pozvěte je k vám. 

Nestlé Professional poradí, jak na veggie menu

V první řadě vám bohaté veganské portfolio produktů Garden Gourmet umožní okamžité zpestření nabídky. Řada Garden Gourmet byla označena jako nejdůvěryhodnější značka v kategorii vegetariánských a veganských potravin. Je lídrem trhu nejen proto, že se vyrábí v ČR. Důvodem je kvalitní surovina a zpracování, autentická chuť a zajímavý sortiment. 

 

 

Díky široké nabídce rostlinných alternativ můžete snadno nahradit maso v receptech, které jsou vám i vašim zákazníkům dobře známé. Vaši hosté si tak snadno představí, co mohou od jídla očekávat, a budou ho chtít ochutnat. 


Inspirace na zajímavé veganské recepty jsou k dispozici zde:
 

Dejte vědět, že nabízíte veganská jídla, a my vás podpoříme!

Označte svou provozovnu tak, aby bylo na první pohled jasné, že se u vás zákazník nají vegansky. Informujte o Veggie Challenge. Host, který je flexitarián nebo vegan, si vás zapamatuje a bude se vracet do „své“ restaurace. Na Veggie Challenge pozvěte také na svém webu nebo sociálních sítích. Ty vám navíc umožní prezentovat jednotlivá jídla na fotografiích, a zákazníky tak opravdu nalákat.  

Registrujte se ZDE a získejte podporu pro svou provozovnu.

Svá rostlinná jídla propagujte!

Než nabídnete jídlo, dopřejte hostům informační předkrm. Položku v jídelním lístku označte jako rostlinnou. Je to vhodnější než ji dávat do samostatné kategorie veganských či bezmasých jídel. Pokud totiž zařadíte jídlo do samostatné sekce, vyloučíte ho z výběru mnohých hostů. Ti jej pak mohou považovat za pokrm určený výhradně pro vegany a vegetariány. K atraktivitě pomůže fotografie a lákavé pojmenování, které neoznačuje bezmasý původ, ale zdůrazní vlastnosti daného jídla. Více tipů o tom, jak úspěšně prodat rostlinný pokrm, najdete zde

Gastronomická zařízení všech druhů jsou poměrně dlouho vystavena zátěžové zkoušce, kterou si nikdo z oboru dříve nedokázal představit. Stejně tak jako fakt, že burger nebo klobása mohou být vyrobeny z rostlin. Jeden rozdíl tu ale je – epidemie skončí, zatímco trend veganství má budoucnost. Buďte její součástí a zapojte se do veganského ledna Veganuary a Garden Gourmet.


Tým Nesté Professional

1. Nielsen. 2. Rohlik.cz, v nabídce 220 položek chlazených rostlinných alternativ

Související produkty