Display Menu Menu

BBQ kuřecí stehýnka, dip z avokáda, modrého sýru a ořechů, chilli a manga

    Recept

    INGREDIENCE

    BBQ kuřecí stehýnka (křidélka):

    • Kuřecí stehýnka nebo křidélka 2000 g
    • Med lesní 300 ml
    • Thomy kečup 100 ml
    • Thomy americká hořčice 100 ml
    • Sezam 10 g
    • Maggi soya sauce 300 ml
    • Thomy combilflex 200 ml

    Dip z avokáda:

    • Avokádo 1ks
    • Thomy majonéza 250 g
    • Limety 2 ks
    • Česnek 10 g
    • Sůl a pepř

    Dip z modrého sýru a ořechů:

    • Blue chessee 250 g
    • Thomy majonéza 250 g
    • Ořechy vlašské 50 g
    • Pažitka 20 g

    Dip z chilli a manga:

    • Chilli papričky 50 g
    • Mango 1 ks
    • Thomy majonéza 250 g
    • Thomy kečup 100 g

    POSTUP

    BBQ kuřecí stehýnka (křidélka):

    • Stehýnka (křidélka) si očistíme 
    • Připravíme marinádu z medu, kečupu, hořčice, sojové omáčky, oleje a sezamu
    • Marinujeme 24 hodin
    • Vložíme do GN s pečícím papírem a pečeme na 160 stupňů Celsia po dobu 45 minut do zlatohněda

    Dip z avokáda:

    • Avokádo si ocistíme, vyjmeme dužinu a rozmačkáme společně s česnekem a limetovou šťávou
    • Spojíme s majonézou a dle potřeby dochutíme solí a pepřem

    Dip z modrého sýru a ořechů:

    • Sýr si společně s majonézou promixujeme, přidáme nasekané ořechy a pažitku

    Dip z chilli a manga:

    • Mango si ocistíme, vyjmeme dužinu a nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekané chilli papričky
    • Spojíme s majonézou a kečupem a dle potřeby dochutíme solí a pepřem