Display Menu Menu

Brioška, marinovaný losos, 63° vejce, espuma z holandské omáčky, listy špenátu

    RECEPT

    INGREDIENCE 

    • Brioška 10 ks
    • Losos 1000 g
    • Kopr 50 g
    • Cukr 300 g
    • Sůl 300 g
    • Vejce 10 ks
    • CHEF holandská omáčka 500 ml
    • Listový špenát
    • Thomy Combiflex olej 100 ml
    • Sůl a pepř

     

    POSTUP

    • Briošky si nakrájíme a na pánvi na sucho otoustujeme.
    • Sůl a cukr si promícháme. Lososa zasypeme solí a cukrem. Necháme marinovat 24 hodin v chladu.
    • Lososa si očistíme a opláchneme studenou vodou. Nasekame kopr a obalíme lososa. Nakrájíme na plátky.
    • Vejce si vložíme do sous vide lázně na 63°Celsia po dobu 60 minut.
    • CHEF holandskou omáčku si prohřejeme, nalijeme do šlehačkové lahve a pomocí bombbiček vytvoříme espumu.
    • Listy špenátu si orestujeme na THOMY máslovém oleji dochutíme solí a pepřem.
    • Na briošku si vložíme špenát, přidáme plátky marinovaného lososa, vyklepnuté vajíčko a na závěr nastříkáme espumu.