Display Menu Menu

Burger s trhaným husím masem, glazírované šalotky a kysané zelí se škvarky v lokši

Husa se zelím a lokši v burgeru! Toto originální pojetí tradičního pokrmu si zamiluje každý, nejen milovníci burgerů!

    Recept:

    INGREDIENCE

    • Husí stehna 1500 g
    • Kmín
    • Cibule 200 g
    • Česnek 50 g
    • Majoránka 20 g
    • Šalotka 500 g
    • Rozmarýn 20 g
    • Červené víno 500 ml
    • Hřebíček 
    • CHEF Tekutý koncentrát hovězí 100 ml
    • Kysané zelí 500 g
    • Škvarky 150 g
    • Lokše 10 ks
    • Housky na burger 10 ks
    • THOMY Combiflex 100 ml
    • Sůl a pepř

    POSTUP

    •  Husí stehna osolíme, okmínujeme a prošpikujeme stroužky česneku. Vložíme do gastronádoby, přidáme nasekanou cibuli, podlijeme vodou a pomalu pečeme doměkka při teplotě 85°C cca 10 hodin.
    •  Maso vidličkou natrháme na vlákna. Do výpeku přidáme CHEF Tekutý koncentrát hovězí, nasekanou majoránku a promícháme s masem.
    •  Housky na sucho ogrilujeme.
    •  Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Orestujeme na THOMY Combiflexu, přidáme rozmarýn, hřebíček a cukr, necháme zkaramelizovat a zalijeme červeným vínem. Necháme pomalu zredukovat.
    •  Škvarky rozpustíme, přidáme zelí a krátce prohřejeme. Lokše na pánvi zahřejeme, naplníme zelím a zarolujeme.
    • Do opečené housky vložíme šalotky, husí maso a jako přílohu servírujeme lokše.

                            

    Tip: Burger můžeme zaměňovat dle sezónnosti s trhaným kachním, vepřovým či hovězím masem.