Display Menu Menu

Burger s trhaným husím masem, glazírované šalotky a kysané zelí se škvarky v lokši

Husa se zelím a lokši v burgeru! Toto originální pojetí tradičního pokrmu si zamiluje každý, nejen milovníci burgerů!

Recept:

INGREDIENCE

  • Husí stehna 1500 g
  • Kmín
  • Cibule 200 g
  • Česnek 50 g
  • Majoránka 20 g
  • Šalotka 500 g
  • Rozmarýn 20 g
  • Červené víno 500 ml
  • Hřebíček 
  • CHEF Tekutý koncentrát hovězí 100 ml
  • Kysané zelí 500 g
  • Škvarky 150 g
  • Lokše 10 ks
  • Housky na burger 10 ks
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • Sůl a pepř

POSTUP

  •  Husí stehna osolíme, okmínujeme a prošpikujeme stroužky česneku. Vložíme do gastronádoby, přidáme nasekanou cibuli, podlijeme vodou a pomalu pečeme doměkka při teplotě 85°C cca 10 hodin.
  •  Maso vidličkou natrháme na vlákna. Do výpeku přidáme CHEF Tekutý koncentrát hovězí, nasekanou majoránku a promícháme s masem.
  •  Housky na sucho ogrilujeme.
  •  Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Orestujeme na THOMY Combiflexu, přidáme rozmarýn, hřebíček a cukr, necháme zkaramelizovat a zalijeme červeným vínem. Necháme pomalu zredukovat.
  •  Škvarky rozpustíme, přidáme zelí a krátce prohřejeme. Lokše na pánvi zahřejeme, naplníme zelím a zarolujeme.
  • Do opečené housky vložíme šalotky, husí maso a jako přílohu servírujeme lokše.

                        

Tip: Burger můžeme zaměňovat dle sezónnosti s trhaným kachním, vepřovým či hovězím masem.