Display Menu Menu

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem

Jedna z nejoblíbenější kombinací je červená řepa a kozí sýr. Carpaccio nemusí být vždy z hovězího masa.
  • 10 porcí

Recept:

INGREDIENCE

  • Červená řepa 1200 g
  • CHEF Tekutý koncentrát zeleninový
  • Kozí sýr 1000 g
  • Olivový olej
  • Balzamicový ocet 20 ml
  • Sůl 10 g
 

POSTUP

  • Červenou řepu omyjeme. Vložíme na alobal, polijeme olivovým olejem, osolíme a zabalíme. Pečeme v konvektomatu do měkka.
  • Necháme vychladit, řepu oloupeme a nakrájíme na nářezovém stroji na slabé plátky 0,5 cm.
  • Kozí sýr vložíme na pečící papír, vložíme do konvektomatu nebo salamanderu a zapečeme dozlatova.
  • Z olivového oleje, CHEF Tekutého zeleninového koncentrátu a balzamicového octa vytvoříme emulzi, kterou při servírování pokapeme plátky řepy.
  • Plátky řepy rozložíme na talíř, přidáme kozí sýr a pokapeme olivovým olejem. Ozdobíme čerstvou bylinkou.
 

 

Tip šéfkuchaře: Stejně jako řepu můžeme připravit například tuřín, celer nebo mrkev.