Display Menu Menu

Dančí hřbet sous vide, espuma z šípkové omáčky a dýňové pyré se zázvorem

Kombinace zvěřiny a šípkové omáčky nikdy nezklame. Místo knedlíků zkuste dýňové pyré ochucené zázvorem.

    Recept:

    INGREDIENCE

    • Dančí hřbet 1500 g
    • THOMY Combiflex 100 ml
    • Rozmarýn 20 g
    • Jalovec 
    • Mrkev 300 g
    • Celer 300 g
    • Petržel 300 g
    • Šípkový džem 400 g
    • CHEF Tekutý koncentrát hovězí 100 g
    • Dýně 1500 g
    • Zázvor 100 g
    • Řepa 500 g
    • Máslo 100 g
    • Sůl a pepř

    POSTUP

    • Dančí hřbet očistíme a okořeníme jalovcem a rozmarýnem. Vložíme do vakuovacího sáčku a zavakuujeme.
    • Sáček vložíme do sous vide lázně o teplotě 55°C po dobu 2 hodin.
    • Hřbet vyjmeme ze sáčku, osušíme a na THOMY Combiflexu orestujeme.
    • Na druhé pánvi s THOMY Combiflexem orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme šípkový džem a zalijeme vodou. Zeleninu dusíme doměkka, dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem hovězím a společně rozmixujeme v hladkou omáčku. Vložíme do šlehačkové láhve a pomocí 2 bombiček vytvoříme espumu.
    • Dýni očistíme a nakrájíme na kostky. Orestujeme, přidáme zázvor a podlijeme vodou.
    • Vaříme doměkka, promixujeme v hladké pyré a na závěr zjemníme máslem.
    • Řepu uvaříme do měkka a poté orestujeme na THOMY Combiflexu.
    • Dančí hřbet nafilírujeme a podávame s espumou ze šípkové omáčky, orestovanou řepou a dýňovým pyré.

    Tip: Na pokrm můžeme použít i kančí, srnčí či jelení maso.