Display Menu Menu

Dančí hřbet sous vide, espuma z šípkové omáčky a dýňové pyré se zázvorem

Kombinace zvěřiny a šípkové omáčky nikdy nezklame. Místo knedlíků zkuste dýňové pyré ochucené zázvorem.

Recept:

INGREDIENCE

  • Dančí hřbet 1500 g
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • Rozmarýn 20 g
  • Jalovec 
  • Mrkev 300 g
  • Celer 300 g
  • Petržel 300 g
  • Šípkový džem 400 g
  • CHEF Tekutý koncentrát hovězí 100 g
  • Dýně 1500 g
  • Zázvor 100 g
  • Řepa 500 g
  • Máslo 100 g
  • Sůl a pepř

POSTUP

  • Dančí hřbet očistíme a okořeníme jalovcem a rozmarýnem. Vložíme do vakuovacího sáčku a zavakuujeme.
  • Sáček vložíme do sous vide lázně o teplotě 55°C po dobu 2 hodin.
  • Hřbet vyjmeme ze sáčku, osušíme a na THOMY Combiflexu orestujeme.
  • Na druhé pánvi s THOMY Combiflexem orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme šípkový džem a zalijeme vodou. Zeleninu dusíme doměkka, dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem hovězím a společně rozmixujeme v hladkou omáčku. Vložíme do šlehačkové láhve a pomocí 2 bombiček vytvoříme espumu.
  • Dýni očistíme a nakrájíme na kostky. Orestujeme, přidáme zázvor a podlijeme vodou.
  • Vaříme doměkka, promixujeme v hladké pyré a na závěr zjemníme máslem.
  • Řepu uvaříme do měkka a poté orestujeme na THOMY Combiflexu.
  • Dančí hřbet nafilírujeme a podávame s espumou ze šípkové omáčky, orestovanou řepou a dýňovým pyré.

Tip: Na pokrm můžeme použít i kančí, srnčí či jelení maso.