Display Menu Menu

Entrecôte, pyré z černého kořene, kapusta, glazované šalotky, madeira sauce

    RECEPT

    INGREDIENCE

    • Hovězí vysoká roštěná
    • Máslo
    • Tymián
    • Černý kořen
    • Mléko
    • THOMY Combiflex
    • Šalotka
    • Cukr
    • Kapusta
    • Balzamikový ocet
    • Kořenová zelenina
    • Madeira
    • Bobkový list
    • CHEF Tmavý telecí pastový fond
    • Sůl a pepř

     

    POSTUP

    1. Maso si očistíme, okořeníme, vložíme do vakuovacího sáčku společně s máslem a tymiánem.
    2. Připravujeme v sous vide lázni na 58 stupňů Celsia po dobu 75 minut.
    3. Maso orestujeme ze všech stran a necháme odpočinout.
    4. Kapustu si krátce povaříme a rychle ochladíme. Před podáváním orestujeme.
    5. Černý kořen si uvaříme v mléce a másle do měkka. Rozmixujeme na hladké pyré.
    6. Kořenovou zeleninu si orestujeme, přidáme bylinky a bobkový list, zalijeme madeirou a připraveným telecím fondem, provaříme, zredukujeme a zjemníme máslem.
    7. Šalotky si orestujeme, přisypeme cukr a zkaramelizujeme, zalijeme balzamikovým octem a´pomalu redukujeme.