Display Menu Menu

Francouzský koláč quiche, roquefortová náplň, listový špenát, vlašké orechy, crumble z panchetty

    RECEPT

    INGREDIENCE 

    • Máslo
    • Hladká mouka
    • Vlažná voda
    • Sůl
    • Špenát listový
    • Vlašké ořechy
    • CHEF roquefortová omáčka
    • Vejce
    • Panchetta
    • Sůl a pepř

     

    POSTUP

    • Z másla, mouky, vody a špetky soli si připravíme hladké těsto. Těsto necháme odpočinout v ledničce.
    • Špenát si orestujeme společně s ořechy, přilijeme CHEF roquefortovou omáčku a krátce prohřejeme. Po mírném zchladnutí přimícháme vejce.
    • Těsto si vyválíme na velikost formy. Propíchneme vidličkou a nalijeme připravenou směs.
    • Vložíme do konvektomatu a pečeme na 185° Celsia cca 45 minut do zlatova.
    • Pancettu si vyrestujeme do křupava, osušíme papírem a překrájíme na malé kousky.
    • Quiche servírujeme horký s crumblem z pancetty nebo můžeme podávat i studený.