Display Menu Menu

Hříbkové cappuccino, bramborové krokety a majoránkový olej

Hříbky jsou jedny z nejoblíbenějších hub v Česku. Elegantní pojetí houbového krému s chutnými kroketami osvěží každou nabídku.

Recept:

INGREDIENCE

  • Hříbky 500 g
  • Šalotka 300 g
  • Kmín
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 100 ml
  • Hladká mouka 100 g 
  • Smetana 750 ml 
  • MAGGI Bramborové Těsto 200 g
  • Petržel listová 100 g 
  • MAGGI Zlatá Obalovací Směs Sezam 100 g 
  • Majoránka 50 g 
  • Olivový olej 200 ml
  • Sůl a pepř

POSTUP

  • Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme společně s kmínem na THOMY Combiflexu.
  • Přidáme nasekané houby a společně orestujeme. Zalijeme vodou a dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým.
  • Zahustíme jíškou, promixujeme a zjemníme smetanou. Vložíme do šlehačkové lahve a vytvoříme espumu.
  • Dle návodu připravíme MAGGI Bramborové Těsto, přidáme nasekanou listovou petržel a vytvarujeme krokety.
  • Obalíme v MAGGI Zlaté Obalovací Směsi Sezam a pozvolna smažíme dozlatova.
  • Olej umixujeme s majoránkou a přecedíme.
  • Hříbkové cappuccino podáváme spolu s bramborovými kroketami a zakápneme majoránkovým olejem.

 

Tip šéfkuchaře: Stejným způsobem můžeme připravit krém z lišek, žampionů nebo hlívy.

Produkty použity v receptech