Display Menu Menu

Hříbkové cappuccino, bramborové krokety a majoránkový olej

Hříbky jsou jedny z nejoblíbenějších hub v Česku. Elegantní pojetí houbového krému s chutnými kroketami osvěží každou nabídku.

    Recept:

    INGREDIENCE

    • Hříbky 500 g
    • Šalotka 300 g
    • Kmín
    • THOMY Combiflex 100 ml
    • CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 100 ml
    • Hladká mouka 100 g 
    • Smetana 750 ml 
    • MAGGI Bramborové Těsto 200 g
    • Petržel listová 100 g 
    • MAGGI Zlatá Obalovací Směs Sezam 100 g 
    • Majoránka 50 g 
    • Olivový olej 200 ml
    • Sůl a pepř

    POSTUP

    • Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme společně s kmínem na THOMY Combiflexu.
    • Přidáme nasekané houby a společně orestujeme. Zalijeme vodou a dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým.
    • Zahustíme jíškou, promixujeme a zjemníme smetanou. Vložíme do šlehačkové lahve a vytvoříme espumu.
    • Dle návodu připravíme MAGGI Bramborové Těsto, přidáme nasekanou listovou petržel a vytvarujeme krokety.
    • Obalíme v MAGGI Zlaté Obalovací Směsi Sezam a pozvolna smažíme dozlatova.
    • Olej umixujeme s majoránkou a přecedíme.
    • Hříbkové cappuccino podáváme spolu s bramborovými kroketami a zakápneme majoránkovým olejem.

     

    Tip šéfkuchaře: Stejným způsobem můžeme připravit krém z lišek, žampionů nebo hlívy.

    Produkty použity v receptech