Display Menu Menu

Jarní kuřecí velouté, uzená zeleninová terina, olej z petržele

Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme. Uvaříme do měkka. Zeleninu si vložíme do ráfků, zalijeme směsí rozšlehaných vajec, smetany a uzeného vývaru. Pečeme na 130 stupňů celsia cca 45 minut. Ze skeletů z kuřete si společně s ořezy z kořenové zeleniny a koření připravíme vývar. Připravíme si z másla a mouky jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Dochutíme muškátovým květem a zjemníme smetanou. Podáváme s terinou a nasekanou listovou petrželí.

    Suroviny

    • Skelety z kuřete 1500 g
    • Máslo 150 g
    • Hladká mouka 200 g
    • Muškátový květ 10 g
    • Divoké koření 10 g
    • Mrkev 250 g
    • Celer 250 g
    • Petržel 250 g
    • Vejce 5 ks
    • Smetana 30% 500 ml
    • Maggi uzený vývar 20 g
    • Petržel listová 200 g
    • Olej řepkový 200 ml
    • Sůl a pepř