Display Menu Menu

Jehněčí hřbet, bylinková krusta, pyré z jarní karotky a pečený brambor

Jakým jiným receptem lépe přivítat jaro, než jehněčim hřbetem s bylinkovou krustou, karotkovým pyré a pečeným bramborem? Provoňte kuchyni bylinkami a úžasným jehněčím masem.

INGREDIENCE

 

Jehněčí hřbet:

  • Jehněčí hřbet 1700 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Rozmarýn 10 g
  • Česnek 10 g
  • Sůl a pepř

Bylinková krusta:

  • Toastový chléb 200 g
  • Máslo 150 g
  • Petržel listová, tymián, šalvěj 50 g
  • Parmezán 50 g

Pyré z karotky:

  • Jarní karotka 2000 g
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • Smetana 30% 800 ml
  • Máslo 100 g
  • Sůl a pepř

Pečený brambor:

  • Brambory 1000 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Tymián 20 g
  • Sůl a pepř
     

 

POSTUP

 

Jehněčí hřbet:

  • Jehněčí hřbet si očistíme, osolíme, okořeníme a vložíme společně s bylinkami, česnekem a olejem do vakuovacího sáčku.
  • Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 55 stupňů Celsia 1 hodinu.
  • Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.


Bylinková krusta:

  • Toastový chléb zbavíme kůrky a v kutru rozkutrujeme
  • Parmezán si nastrouháme na jemno, bylinky nasekáme na jemno
  • Vše vložíme do misky, přidáme měkké máslo a smetanu. Dochutíme solí a pepřem
  • Krustu vložíme na jehněčí hřbet a necháme v salamanderu zapéci

Pyré z karotky:

  • Na oleji orestujeme karotku, podlijeme vodou a povaříme
  • Vložíme do mixéru, a zalijeme smetanou a máslem.
  • Dochutíme zeleninovým koncentrátem
  • Rozmixujeme v hladké pyré

Pečený brambor:

  • Brambory si oloupeme a tvořítkem vykrájíme na potřebné tvary. Uvaříme na páře do měkka.
  • Na pánev nalijeme olej a brambory společně s tymiánem orestujeme