Display Menu Menu

Jehněčí hřbet, bylinková krusta, pyré z jarní karotky a pečený brambor

Jakým jiným receptem lépe přivítat jaro, než jehněčim hřbetem s bylinkovou krustou, karotkovým pyré a pečeným bramborem? Provoňte kuchyni bylinkami a úžasným jehněčím masem.

    Recept:

    INGREDIENCE

     

    Jehněčí hřbet:

    • Jehněčí hřbet 1700 g
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Rozmarýn 10 g
    • Česnek 10 g
    • Sůl a pepř

    Bylinková krusta:

    • Toastový chléb 200 g
    • Máslo 150 g
    • Petržel listová, tymián, šalvěj 50 g
    • Parmezán 50 g

    Pyré z karotky:

    • Jarní karotka 2000 g
    • THOMY Combiflex 100 ml
    • Smetana 30% 800 ml
    • Máslo 100 g
    • Sůl a pepř

    Pečený brambor:

    • Brambory 1000 g
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Tymián 20 g
    • Sůl a pepř
       

     

    POSTUP

     

    Jehněčí hřbet:

    • Jehněčí hřbet si očistíme, osolíme, okořeníme a vložíme společně s bylinkami, česnekem a olejem do vakuovacího sáčku.
    • Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 55 stupňů Celsia 1 hodinu.
    • Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.


    Bylinková krusta:

    • Toastový chléb zbavíme kůrky a v kutru rozkutrujeme
    • Parmezán si nastrouháme na jemno, bylinky nasekáme na jemno
    • Vše vložíme do misky, přidáme měkké máslo a smetanu. Dochutíme solí a pepřem
    • Krustu vložíme na jehněčí hřbet a necháme v salamanderu zapéci

    Pyré z karotky:

    • Na oleji orestujeme karotku, podlijeme vodou a povaříme
    • Vložíme do mixéru, a zalijeme smetanou a máslem.
    • Dochutíme zeleninovým koncentrátem
    • Rozmixujeme v hladké pyré

    Pečený brambor:

    • Brambory si oloupeme a tvořítkem vykrájíme na potřebné tvary. Uvaříme na páře do měkka.
    • Na pánev nalijeme olej a brambory společně s tymiánem orestujeme