Display Menu Menu

Kanadský losos s krustou ze smržů, treskou, mušlemi sv.Jakuba, hráškovým pyré a jarní zeleninou

Tento pokrm vám zaručeně roztančí chuťové pohárky. Kombinaci oblíbeného lososa, tresky a mušlí doplněné ravioly, smrži a hráškovým pyré si zamilují i nejnáročnější gurmáni.

Recept:

 

INGREDIENCE

 

  • Losos filet   1000g                          
  • Treska filet  1000g
  • Mušle sv. Jakuba   10ks
  • Černý žitný chléb   200g
  • Smrže sušené   20g
  • Olivový olej   1L
  • Sůl mořská   15g
  • Pepř barevný   3g
  • Máslo   200g
  • Víno bílé   0,5L
  • Mrkev a cele   400g
  • THOMY Combiflex   200 g
  • Hrášek mraženy   1000g
  • Med lesní   100g
  • Hl mouka   200g
  • Žloutky   50g
  • Kopr čerstvý   10g
  • Kouřová sůl    1g
  • Mini karotka    10ks
  • Baby chřest     200g
  • Smetana 33%   500g
  • CHEF holandská omáčka   300g
     


 

 

POSTUP

  • Lososa si nakrájíme na porce, osolíme a vložíme na 62 stupňů konfitovat do oleje na 20 minut Krusta ze smržů.
  • Tmavý chléb si rozkutrujeme společně se smrži a máslem. Vložíme na lososa a krátce gratinujeme Treska na páře. 
  • Bílé víno s kořenovou zeleninou přivedeme k varu, vložíme cedník a na páře s pokličkou vaříme tresku cca 5 minut Mušle sv. Jakuba.
  • Mušle si očistíme, krátce orestujeme na oleji z obou stran. Hráškové pyré.
  • Hrášek si orestujeme, zalijeme vodou a krátce povaříme, v mixéru společně s medem a máslem vymixujeme v hladké pyré Raviola.
  • Připravíme si těsto na ravioly, Naplníme nakrájenými odřezkami ryb, dochutíme uzenou soli a nasekaným koprem Zelenina.
  • Zeleninu si zblanšírujeme a orestujeme na oleji Espuma.
  • Smrže si povaříme ve smetaně, rozmixujeme a přidáme do holandské omáčky. Dochutíme medem a pomocí 2 bombiček vytvoříme espumu.