Display Menu Menu

Kanadský losos s krustou ze smržů, treskou, mušlemi sv.Jakuba, hráškovým pyré a jarní zeleninou

Tento pokrm vám zaručeně roztančí chuťové pohárky. Kombinaci oblíbeného lososa, tresky a mušlí doplněné ravioly, smrži a hráškovým pyré si zamilují i nejnáročnější gurmáni.

    Recept:

     

    INGREDIENCE

     

    • Losos filet   1000g                          
    • Treska filet  1000g
    • Mušle sv. Jakuba   10ks
    • Černý žitný chléb   200g
    • Smrže sušené   20g
    • Olivový olej   1L
    • Sůl mořská   15g
    • Pepř barevný   3g
    • Máslo   200g
    • Víno bílé   0,5L
    • Mrkev a cele   400g
    • THOMY Combiflex   200 g
    • Hrášek mraženy   1000g
    • Med lesní   100g
    • Hl mouka   200g
    • Žloutky   50g
    • Kopr čerstvý   10g
    • Kouřová sůl    1g
    • Mini karotka    10ks
    • Baby chřest     200g
    • Smetana 33%   500g
    • CHEF holandská omáčka   300g
       


     

     

    POSTUP

    • Lososa si nakrájíme na porce, osolíme a vložíme na 62 stupňů konfitovat do oleje na 20 minut Krusta ze smržů.
    • Tmavý chléb si rozkutrujeme společně se smrži a máslem. Vložíme na lososa a krátce gratinujeme Treska na páře. 
    • Bílé víno s kořenovou zeleninou přivedeme k varu, vložíme cedník a na páře s pokličkou vaříme tresku cca 5 minut Mušle sv. Jakuba.
    • Mušle si očistíme, krátce orestujeme na oleji z obou stran. Hráškové pyré.
    • Hrášek si orestujeme, zalijeme vodou a krátce povaříme, v mixéru společně s medem a máslem vymixujeme v hladké pyré Raviola.
    • Připravíme si těsto na ravioly, Naplníme nakrájenými odřezkami ryb, dochutíme uzenou soli a nasekaným koprem Zelenina.
    • Zeleninu si zblanšírujeme a orestujeme na oleji Espuma.
    • Smrže si povaříme ve smetaně, rozmixujeme a přidáme do holandské omáčky. Dochutíme medem a pomocí 2 bombiček vytvoříme espumu.