Display Menu Menu

Kančí ragů na kořenové zelenině s rozmarýnovou omáčkou

Chuť kančí kýty vynikne nejlépe na kořenové zelenině, bílém víně a rozmarýnu.
  • 10 porcí

Recept:

INGREDIENCE

  • Kančí kýta 1500 g
  • Mrkev 300 g
  • Celer 300 g
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • Bílé víno 500 ml
  • Petržel 300 g
  • CHEF Demi glacée 60 g
  • Rozmarýn 20 g
  • Smetana 1000 ml
  • CHEF Tekutý koncentrát hovězí 30 ml
  • Sůl a pepř
 

 

POSTUP

  • Kančí kýtu nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme a dochutíme nasekaným rozmarýnem.
  • Kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky a orestujeme na THOMY Combiflexu dozlatova, přidáme kančí maso a společně orestujeme. 
  • Zalijeme bílým vínem a předem připraveným CHEF Demi glacée, společně dusíme doměkka.
  • Kančí maso vyjmeme z omáčky, promixujeme, zjemníme smetanou a chuť a barvu doladíme CHEF Tekutým koncentrátem hovězím. Vložíme maso a prohřejeme.
 

 

Tip šéfkuchaře: Kančí na víně a kořenové zelenině můžeme podávat s bramborovými škubánky nebo zeleninovým pyré

Produkty použity v receptech