Display Menu Menu

Konfitované kachní stehno, omáčka z červeného zelí a bramborová roláda s kadeřávkem

Oblíbené konfitované kachní stehno servírované s bramborovou roládou, kterou jsme zpestřili přidáním kadeřávku.

Recept:

INDGREDIENCE

  • Kachní stehna 1800 g
  • Kachní sádlo 3000 g
  • Červené zelí 2000 g
  • Cukr 300 g
  • Ocet 100 ml
  • Máslo 100 g
  • CHEF Tekutý koncentrát kuřecí 100 ml
  • MAGGI Bramborové Těsto 1000 g
  • Kadeřávek 300 g
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • Kmín
  • Rozmarýn 50 g
  • Sůl a pepř

POSTUP

  • Kachní stehna okořeníme kmínem, solí a rozmarýnem, ponoříme do rozehřátého sádla a při teplotě 90°C pomalu konfitujeme 8 hodin.
  • Červené zelí nakrájíme a v mixéru odšťavníme. Šťávu zahřejeme, dochutíme cukrem, octem a CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým a krátce zredukujeme. Lehce zahustíme studeným máslem.
  • Kadeřávek zblanšírujeme.
  • Připravíme MAGGI Bramborové Těsto, poté jej vyválíme na plát, vložíme kadeřávek a zarolujeme.
  • Vaříme na páře cca 20 minut.
  • Rolády před servírováním orestujeme dozlatova na THOMY Combiflexu.
  • Kachní stehna v salamanderu dopečeme dozlatova.
  • Kachní stehna servírujeme spolu s omáčkou z červeného zelí a bramborovou roládou.

Tip: Pro lepší prezentaci si vyjmeme z kachních stehen spodní kost. Před konfitováním stehna zabalíme do folie a maso bude lépe držet tvar.