Display Menu Menu

Konfitované kachní stehno, omáčka z červeného zelí a bramborová roláda s kadeřávkem

Oblíbené konfitované kachní stehno servírované s bramborovou roládou, kterou jsme zpestřili přidáním kadeřávku.

    Recept:

    INDGREDIENCE

    • Kachní stehna 1800 g
    • Kachní sádlo 3000 g
    • Červené zelí 2000 g
    • Cukr 300 g
    • Ocet 100 ml
    • Máslo 100 g
    • CHEF Tekutý koncentrát kuřecí 100 ml
    • MAGGI Bramborové Těsto 1000 g
    • Kadeřávek 300 g
    • THOMY Combiflex 100 ml
    • Kmín
    • Rozmarýn 50 g
    • Sůl a pepř

    POSTUP

    • Kachní stehna okořeníme kmínem, solí a rozmarýnem, ponoříme do rozehřátého sádla a při teplotě 90°C pomalu konfitujeme 8 hodin.
    • Červené zelí nakrájíme a v mixéru odšťavníme. Šťávu zahřejeme, dochutíme cukrem, octem a CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým a krátce zredukujeme. Lehce zahustíme studeným máslem.
    • Kadeřávek zblanšírujeme.
    • Připravíme MAGGI Bramborové Těsto, poté jej vyválíme na plát, vložíme kadeřávek a zarolujeme.
    • Vaříme na páře cca 20 minut.
    • Rolády před servírováním orestujeme dozlatova na THOMY Combiflexu.
    • Kachní stehna v salamanderu dopečeme dozlatova.
    • Kachní stehna servírujeme spolu s omáčkou z červeného zelí a bramborovou roládou.

    Tip: Pro lepší prezentaci si vyjmeme z kachních stehen spodní kost. Před konfitováním stehna zabalíme do folie a maso bude lépe držet tvar.