Display Menu Menu

Kouhout na víně, glazírovaná šalotka, panchetta chips, pyré z pečeného květáku

    RECEPT:

    INGREDIENCE

    Kohout na víně:

    • Kohoutí stehna 1800 g
    • Šalotka 200 g
    • Mrkev, celer, petržel 800 g
    • Thomy Combiflex 200 ml
    • Tymián, rozmarýn 20 g
    • Červené víno 700 ml
    • MAGGI hovězí šťáva 100 g
    • Žampiony 250 g
    • Sůl a pepř

    Pyré z květáku:

    • Květák 2000 g
    • THOMY Combiflex 100 ml
    • Smetana 30% 800 ml
    • Máslo 100 g
    • Sůl a pepř

     

    •  Pancetta 50 g

    POSTUP

    Kohout na víně:

    • Maso si očistíme a okořeníme.
    • Na oleji orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme bylinky a kohouta.
    • Zalijeme červeným vínem a dusíme do měkka.
    • Připravíme si hovězí šťávu dle návodu, kterou přidáme ke kohoutovi. Společně provaříme.
    • Na oleji si orestujeme šalotku, žampiony a panchetu jako doplněk do omáčky.

    Pyré z květáku:

    • Květák si očistíme a uvaříme. Na oleji růžičky orestujeme.
    • Vložíme do mixéru, zalijeme smetanou a máslem, dochutíme muškátovým oříškem a solí.
    • Rozmixujeme v hladké pyré.

     

    • Z plátků panchety si na sucho vypražíme chipsy.