Display Menu Menu

Králičí hřbet sous vide, pyré z mladého hrášku a máty, ragů z ledvinek, škvarkový knedlíček

    RECEPT:

    INGREDIENCE

    Králičí hřbet:

    • Králičí hřbet 1700 g
    • Smetana 200 ml
    • Ledvinky 100 g
    • Majoránka 20 g
    • Lardo špek 200 g
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Sůl a pepř

    Pyré z hrášku:

    • Hrášek 1000 g
    • Máta 20 g
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • CHEF zeleninový koncentrát
    • Smetana 100 ml

    Škvarkový knedlíček:

    • MAGGI bramborové těsto 400 g
    • Vejce 2 ks
    • Bramborový škrob 20 g
    • Škvarky 100 g
    • Sůl a pepř

    POSTUP

    Králičí hřbet:

    • Hřbet si vykostíme, okořeníme
    • Na potravinovou folii si rozložíme na plátky nakrájený lardo špek
    • Na špek dáme vykostěný hřbet z králíka a rozetřeme fáš.
    • Zabalíme, pevně zamotáme a vaříme ve vodní lázni na 65 stupňů Celsia po dobu 2 hodin

    Pyré z hrášku:

    • Na oleji orestujeme hrášek
    • Vložíme do mixéru, přidáme listy máty a zalijeme smetanou a máslem.
    • Dochutíme zeleninovým koncentrátem
    • Rozmixujeme v hladké pyré

    Fáš z ledvinek:

    • Králičí maso (odřezky z hřbetu) si společně se solí a pepřem a majoránkou vymixujeme v hladkou fáš
    • Ledvinky si orestujeme na tuku a vložíme do fáše

    Škvarkový knedlíček:

    • Připravíme si bramborové těsto dle návodu a do těsta zapracujeme bramborový škrob
    • Vytvarujeme malé knedlíčky a uvaříme do měkka.
    • Škvarky si nasekáme v kutru. Knedlíčky obalíme v drcených škvarkách