Display Menu Menu

Králičí hřbet sous vide, pyré z mladého hrášku a máty, ragů z ledvinek, škvarkový knedlíček

  • high

RECEPT:

INGREDIENCE

Králičí hřbet:

  • Králičí hřbet 1700 g
  • Smetana 200 ml
  • Ledvinky 100 g
  • Majoránka 20 g
  • Lardo špek 200 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Sůl a pepř

Pyré z hrášku:

Škvarkový knedlíček:

POSTUP

Králičí hřbet:

  • Hřbet si vykostíme, okořeníme
  • Na potravinovou folii si rozložíme na plátky nakrájený lardo špek
  • Na špek dáme vykostěný hřbet z králíka a rozetřeme fáš.
  • Zabalíme, pevně zamotáme a vaříme ve vodní lázni na 65 stupňů Celsia po dobu 2 hodin

Pyré z hrášku:

  • Na oleji orestujeme hrášek
  • Vložíme do mixéru, přidáme listy máty a zalijeme smetanou a máslem.
  • Dochutíme zeleninovým koncentrátem
  • Rozmixujeme v hladké pyré

Fáš z ledvinek:

  • Králičí maso (odřezky z hřbetu) si společně se solí a pepřem a majoránkou vymixujeme v hladkou fáš
  • Ledvinky si orestujeme na tuku a vložíme do fáše

Škvarkový knedlíček:

  • Připravíme si bramborové těsto dle návodu a do těsta zapracujeme bramborový škrob
  • Vytvarujeme malé knedlíčky a uvaříme do měkka.
  • Škvarky si nasekáme v kutru. Knedlíčky obalíme v drcených škvarkách