Display Menu Menu

Kuřecí prso s kůží, tymiánové glacée, ragú z červené quinoi, jarní zelenina na másle

Šťavnaté kuřecí prso je stálicí každé nabídky, ale tato variace se zapíše do paměti každého, kdo ji jednou ochutná. Křupavá kůrčička, křehké maso a voňavé tymiánové glacée je neodolatelná kombinace, kterou doplní ragú z červené quinoi a zelenina na másle. Zkrátka chuť, vůně i vzhled, který zaujme!

    RECEPT

    INGREDIENCE 

    Kuřecí prso:

    • Kuřecí prso supreme 1700 g
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Tymián 10 g
    • Sůl a pepř

    Tymiánové glacée:

    • MAGGI šťáva ke kuřeti 60 g
    • Tymián 10 g
    • Máslo 20 g

    Ragú z quinoi:

    • Quinoa 500 g
    • Smetana 500 ml
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Šalotka 100 g
    • Bílé víno 200 ml
    • CHEF zeleninový koncentrát 40 ml

    Zelenina:

    • Fenykl 300 g
    • Mini karotka 300 g
    • Hrášek lusky 300 g
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • CHEF zeleninový koncentrát 40 ml

    POSTUP 

    Kuřecí prsa

    • Kuřecí prsa si očistíme, osolíme, okořeníme a vložíme společně s bylinkami a olejem do vakuovacího sáčku.
    • Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 65 stupňů Celsia 1 hodinu.
    • Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.

    Tymiánové glacée:

    • Připravíme si dle návodu šťávu.
    • Na másle si krátce orestujeme tymián, zalijeme šťávou a krátce provaříme.

    Ragú z quinoi:

    • Quinou si uvaříme do měkka
    • Na oleji si orestujeme na jemno nakrájenou šalotku, zastříkneme bílým vínem a zredukujeme.
    • Přidáme quinou, zeleninový fond a zjemníme smetanou.

    Zelenina na másle:

    • Zeleninu si očistíme, nakrájíme a na oleji krátce orestujeme, přidáme zeleninový fond a vodu. Krátce povaříme, abychom neztratili svěží barvu zeleniny.

    Produkty použity v receptech