Display Menu Menu

Marinovaná žebra, salát z kvašené zeleniny a grilovaný chléb

Pečená žebra se skvělé hodí na každé sváteční menu, ale chutnají celoročně.

    Recept:

    INGREDIENCE

    • Vepřová žebra 3000 g
    • THOMY Kečup jemný 300 g
    • Worchesterová omáčka 100 ml
    • Sojová omáčka 100 ml
    • Sezam 20 g
    • Česnek
    • Zázvor 20 g 
    • Kvašená zelenina (zelí, okurky, cinule, papriky, feferonky) 1000 g
    • THOMY Americká hořčice 100 g
    • THOMY Combiflex 100 ml
    • Petržel listová 50 g
    • Křen 200 g
    • Chléb 1 ks
    • Sůl a pepř

     

    POSTUP

    • Marinádu připravíme tak, že do mixéru vložíme THOMY Kečup jemný, prolisovaný česnek, worchester, sojovou omáčku, nastrouhaný zázvor a sezam a rozmixujeme.
    • Vepřová žebra marinujeme v marinádě nejlépe 24 hodin. Poté maso vložíme do gastronádoby a pomalu pečeme na 130°C cca 5 hodin.
    • THOMY Combiflex s hořčicí rozmixujeme. Do takto připraveného dresinku přidáme nakrájenou kyselou zeleninu a promícháme. Necháme odležet.
    • Žebra na závěr gratinujeme v salamandru, přidáme zeleninu a opečený chléb.

    Tip: Pro rychlejší úpravu můžeme žebra před pečením uvařit na páře do měkka v konvektomatu.