Display Menu Menu

Panenka v bylinkové krustě, ragú z čerstvých lišek a prach z lanýžového oleje

Oblíbená kombinace vepřové panenky a liškového ragú oživí lanýžový prach. Lanýžový prach je vyrobený z lanýžového oleje, který je lehce dostupný i v té nejvyšší kvalitě.

Recept:

INGREDIENCE

  • Vepřová panenka 1500 g
  • Bylinky mix (petržel, tymián, rozmarýn) 100 g
  • Bílá žemle 200 g
  • Lišky 500 g
  • Smetana 30% 500 ml
  • CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 50 ml
  • Lanýžový olej 20 ml
  • Maltodextrin 10 g
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • Sůl a pepř

POSTUP

  •  Panenku očistíme a okořeníme. Vložíme do vakuovacího sáčku a zavakuujeme.
  •  Sáček vložíme do sous vide lázně na 55°C po dobu 2 hodin.
  • Panenku vyjmeme ze sáčku, osušíme a na Thomy Combiflexu orestujeme.
  • Bylinky a bílou žemli rozmixujeme v kutru na bylinkovou krustu.
  • Maso obalíme v krustě a nakrájíme na požadované kousky.
  • Lišky očistíme, orestujeme na THOMY Combiflexu, přidáme CHEF Tekutý koncentrát zeleninový a zjemníme smetanou. Krátce zredukujeme.
  • Lanýžový olej pomalu metlou zašleháváme do maltodextrinu.
  • Filírovanou panenku v bylinkové krustě podáváme s ragú z lišek a ozdobíme prachem z lanýžového oleje.

Tip: Maso před samotným vakuováním zabalíme do fresh folie, aby nám drželo hezký tvar válečku.