Display Menu Menu

Pečená řepa, kozí sýr, pistacie a oříškový vinaigrette

O tom, že je kombinace kozího sýru a červené řepy úspěšná, se už ví. Když ale tyto suroviny doplníte oříškovým vanaigrette, vytvoříte dokonalou harmonii chutí.

INGREDIENCE

Pečená řepa:

  • Řepa barevná 1000 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Tymián 20 g
  • Sůl a pepř


Oříškový vinaigrette:

  • Olej z vlašských ořechů 100 ml
  • Balzamikový ocet světlý 50 ml
  • CHEF koncentrát zeleninový 20 ml

 

  • Kozí sýr 800 g
  • Pistácie 20 g
  • Smetana 30% 250 ml
     

POSTUP

Pečená řepa:

  • Řepu si očistíme osolíme, pokapeme olejem a společně s tymiánem zabalíme do alobalu.
  • Pečeme na 170 stupňů Celsia do měkka.
  • Řepu si po vychladnutí oloupeme a nakrájíme.

Oříškový vinaigrette:

  • Všechny ingredience společně mixérem vymixujeme ve vinaigrette.

Kozí sýr 2 úpravy:

  • Kozí sýr si nakrájíme a společně se smetanou krátce povaříme. Poté vyšleháme v hladký krém.
  • Kozí sýr si vytvarujeme do kuliček, obalíme v drcených pistáciích.