Display Menu Menu

Pečený květák, espuma z roquefortové omáčky, olej z medvědího česneku

Květák je zelenina, kterou každý z vás zná minimálně ze školní jídelny a to ne zrovna v oblíbené podobě květákového mozečku. V českých kuchyních se pak připravuje nejčastěji ve smažené podobě. V následujícím videoreceptu šéfkuchaře Jiřího Středy uvidíte, že i tuto surovinu lze zpracovat chutně, rychle a navíc s minimem surovin. Ať vám chutná, stejně jako nám…

    Postup přípravy

    Postup přípravy

    Květák rozebereme na růžičky a zblanšírujeme v osolené vodě. Květák si společně s tymiánem orestujeme na máslovém oleji. CHEF roquefortovou omáčku si zahřejeme, přendáme do šlehačkové lahve a vytvoříme espumu. Olej si zahřejeme na 65°C, vložíme nasekaný medvědí česnek, promixujeme a přecedíme přes jemné sítko. Růžičky květáku si nakrájíme na slabé plátky a pistolí opálíme.

    Suroviny

    Suroviny