Display Menu Menu

Pečený telecí řízek, hořčicová emulze se salátem z pečených brambor a černého kořene

Ani telecí řízek nemusí být pouze na klasický způsob. Hořčicová emulze, salát z pečených brambor a černého kořene mu dodají ten správný šmrnc.

Recept:

INGREDIENCE

  • Telecí kýta 1500 g
  • Bílá žemle 400 g
  • Vejce 3 ks
  • Brambory 2000 g
  • Černý kořen 500 g
  • Šalotka 200 g
  • Petržel listová 100 g
  • THOMY Americká hořčice 250 g
  • THOMY Combiflex 500 ml
  • Balzamico světlé 100 ml
  • Olivový olej 100 ml
  • Sůl a pepř

POSTUP

  • Telecí maso očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Okořeníme.
  • Z čerstvé žemle připravíme v kutru strouhanku.
  • Řízky obalíme a pozvolna smažíme do zlatova na THOMY Combiflexu.
  • Brambory upečeme ve slupce do měkka.
  • Černý kořen očistíme a uvaříme do měkka. Nakrájíme společně s bramborami a šalotkou na plátky.
  • Z THOMY Americké hořčice, oleje a balzamika vytvoříme v mixéru emulzi, kterou přidáme do bramborového salátu. Na závěr přidáme nasekanou petržel.
  • Telecí řízek podáváme se salátem z pečených brambor a černého kořene ozdobené hořčičnou emulzí.

Tip: Telecí řízek pečeme na pánvi a použijeme THOMY Combiflex, který je k nerozeznání od přepuštěného másla.