Display Menu Menu

Pečený telecí řízek, hořčicová emulze se salátem z pečených brambor a černého kořene

Ani telecí řízek nemusí být pouze na klasický způsob. Hořčicová emulze, salát z pečených brambor a černého kořene mu dodají ten správný šmrnc.

    Recept:

    INGREDIENCE

    • Telecí kýta 1500 g
    • Bílá žemle 400 g
    • Vejce 3 ks
    • Brambory 2000 g
    • Černý kořen 500 g
    • Šalotka 200 g
    • Petržel listová 100 g
    • THOMY Americká hořčice 250 g
    • THOMY Combiflex 500 ml
    • Balzamico světlé 100 ml
    • Olivový olej 100 ml
    • Sůl a pepř

    POSTUP

    • Telecí maso očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Okořeníme.
    • Z čerstvé žemle připravíme v kutru strouhanku.
    • Řízky obalíme a pozvolna smažíme do zlatova na THOMY Combiflexu.
    • Brambory upečeme ve slupce do měkka.
    • Černý kořen očistíme a uvaříme do měkka. Nakrájíme společně s bramborami a šalotkou na plátky.
    • Z THOMY Americké hořčice, oleje a balzamika vytvoříme v mixéru emulzi, kterou přidáme do bramborového salátu. Na závěr přidáme nasekanou petržel.
    • Telecí řízek podáváme se salátem z pečených brambor a černého kořene ozdobené hořčičnou emulzí.

    Tip: Telecí řízek pečeme na pánvi a použijeme THOMY Combiflex, který je k nerozeznání od přepuštěného másla.