Display Menu Menu

Prso z jarního kuřete sous vide, petrželkové risotto, konfitované stehýnko v bylinkách, omáčka z portského

    Recept:

    INGREDIENCE


    Prso z jarního kuřete:

    • Prsa z jarního kuřete 1000 g
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Tymián 10 g
    • Sůl a pepř


    Petrželkové risotto:

    • Kroupy 500 g
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Bílé víno 500 ml
    • Šalotka 200 g
    • Parmezán 100 g
    • Máslo 150 g
    • Petržel listová 100 g
    • Sůl a pepř


    Konfitované stehýnko:

    • Stehna z jarního kuřete 1200 g
    • Thomy Combiflex 1000 ml
    • Rozmarýn, bobkový list 10 g
    • Sůl a pepř

    Omáčka z portského:

    • Portské víno 200 ml
    • CHEF demi glacée 80 g
    • Máslo 100 g
    • Sůl a pepř

    POSTUP

     

    Prso z kuřete:

    • Kuřecí prsa si očistíme, osolíme, okořeníme a vložíme společně s bylinkami a olejem do vakuovacího sáčku.
    • Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 55 stupňů Celsia 1 hodinu.
    • Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.


    Petrželkové risotto:

    • Kroupy si uvaříme do měkka.
    • Na oleji si orestujeme nakrájenou šalotku na jemno, zastříkneme býlím vínem a pomalu zredukujeme.
    • Přidáme kroupy, nastrouhaný parmezán, máslo a na jemno nasekanou petržel.
    • Vše společně krátce provaříme.

     

    Konfitované stehýnko:

    • Stehýnko si vykostíme, nasolíme a společně s bylinkami vložíme do horkého oleje.
    • Konfitujeme při 80 stupních cca 5 hodin.
    • Stehýnka vyjmeme a před servisem glazírujeme v portské omáčce.

    Omáčka z portského:

    • Připravíme si dle návodu demi glacée.
    • V hrnci zredukujeme portské víno, přidáme máslo a demi glacée.
    • Vše společně krátce povaříme.