Display Menu Menu

Risotto z pečené dýně a candát s parmazánovými chipsy

Krémové risotto a candát se rozplývají na jazyku. Spojení dýně a ryby je velmi neobvyklé, přesto ale spolu tyto suroviny fungují výborně.

    Recept:

    INGREDIENCE

    • Arborio rýže 750 g
    • CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 200 g
    • Dýně 1000 g
    • Máslo 200 g
    • Parmezán 200 g
    • Candát 1000 g
    • THOMY Combiflex 100 ml
    • Šalotka 200 g
    • Sůl a pepř

    POSTUP 

    • Na Thomy Combiflexu orestujeme šalotku nakrájemnou najemno, přidáme rýži a krátce orestujeme a postupně přiléváme vývar. Risotto musí stále vřít.
    • Z CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového připravíme vývar na podlévání risotta.
    • Dýni očistíme, nakrájíme a upečeme doměkka. Rozmixujeme a přidáme do risotta.
    • Na závěr do risotta přidáme studené máslo a nastrouhaný parmezán.
    • Candáta osolíme a zprudka opečeme na Thomy Combiflexu kůží napřed.
    • Parmezán nastrouháme, vložíme na pečící papír a v troubě necháme zezlátnout. Necháme vychladit a nakrájíme jej na chipsy. 
    • Dýňové risotto podáváme s candátem a parmezánovými chipsy.                        
       

    Tip: Na parmezánové chipsy nastrouháme sýr na jemno a pečeme na 180°C po dobu 5 minut.