Display Menu Menu

Risotto z pečené dýně a candát s parmazánovými chipsy

Krémové risotto a candát se rozplývají na jazyku. Spojení dýně a ryby je velmi neobvyklé, přesto ale spolu tyto suroviny fungují výborně.

Recept:

INGREDIENCE

  • Arborio rýže 750 g
  • CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 200 g
  • Dýně 1000 g
  • Máslo 200 g
  • Parmezán 200 g
  • Candát 1000 g
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • Šalotka 200 g
  • Sůl a pepř

POSTUP 

  • Na Thomy Combiflexu orestujeme šalotku nakrájemnou najemno, přidáme rýži a krátce orestujeme a postupně přiléváme vývar. Risotto musí stále vřít.
  • Z CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového připravíme vývar na podlévání risotta.
  • Dýni očistíme, nakrájíme a upečeme doměkka. Rozmixujeme a přidáme do risotta.
  • Na závěr do risotta přidáme studené máslo a nastrouhaný parmezán.
  • Candáta osolíme a zprudka opečeme na Thomy Combiflexu kůží napřed.
  • Parmezán nastrouháme, vložíme na pečící papír a v troubě necháme zezlátnout. Necháme vychladit a nakrájíme jej na chipsy. 
  • Dýňové risotto podáváme s candátem a parmezánovými chipsy.                        
     

Tip: Na parmezánové chipsy nastrouháme sýr na jemno a pečeme na 180°C po dobu 5 minut.