Display Menu Menu

Salát z pečeného květáku, kachní prsa v teriyaki omáčce

Kdy bylo naposledy každé sousto čirou radostí ze života? Šťavnatá kachní prsa v teriyaki omáčce budou explozí lahodných chutí a spolu se salátem z pečeného květáku vznikne jídlo, které se nezapomenutelně vryje do paměti každého, kdo jednou ochutná.

    RECEPT

    INGREDIENCE 

    • Květák 2000 g
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Tymián 20 g
    • Cherry rajčata 500 g
    • Mladá cibulka 1 svazek
    • Kachní prsa 1500 g
    • MAGGI sojová omáčka 200 ml
    • Med 200 ml
    • Zázvor 100 g
    • Rýžový ocet 100 ml
    • Chilli papričky 50 g
    • Sezam 10 g
    • Olivový olej 100 ml
    • Citron 2 ks
    • Koriandr 50 g
    • Sůl a pepř

    POSTUP

    1. Sojovou omáčku, med, ocet, nastrouhaný zázvor, nasekané chilli a sezam si promícháme.
    2. Kachní prsa očistíme, vložíme do marinády a společně zavakuujeme.
    3. Připravujeme v sous vide lázni na 60 stupňů Celsia po dobu 80 minut.
    4. Květák si očistíme, natrháme na drobné růžičky a promícháme s olejem.
    5. Vložíme na pečící papír společně s tymiánem a pečeme na 180 stupňů Celsia do měkka.
    6. Nakrájíme si rajčata, jarní cibulku a přidáme upečený květák. Vše dochutíme solí, citronovou šťávou a olivovým olejem.
    7. Maso orestujeme ze všech stran a necháme odpočinout.
    8. Před servírováním nasekáme do salátu čerstvý koriandr