Display Menu Menu

Skotský losos sous vide, glazírovaná zelenina, espuma z červeného curry

Extra šťavnatý losos v poněkud netradiční, ale o to chutnější kombinaci. Vyzkoušejte recept s nádechem exotiky, ve kterém vás kromě lahodného masa okouzlí glazírovaná zelenina a espuma z červeného curry.

    RECEPT

    INGREDIENCE 

    • Losos 1800 g
    • Máslo 100 g
    • Citronová tráva 2 ks
    • Jarní hrášek 500 g
    • Mini karotky 500 g
    • Cuketa 500 g
    • Divoká brokolice 500 g
    • THOMY Combiflex 200 ml
    • CHEF asijský koncentrát 50 ml
    • CHEF rybí fond 80 ml
    • Červená curry pasta 1 lžíce
    • Kokosové mléko 1000 ml
    • Sůl a pepř

    POSTUP

    1. Lososa si očistíme, okořeníme, vložíme do vakuovacího sáčku společně s máslem a citronovou trávou. Zavakuujeme.
    2. Připravujeme v sous vide lázni na 60 stupňů Celsia po dobu 20 minut.
    3. Očištěnou brokolici a karotku si krátce povaříme a rychle ochladíme.
    4. Na oleji si je orestujeme společně s hráškem a cuketami. Podlijeme rybím fondem, přidáme máslo a asijský koncentrát. Společně krátce glazírujeme.
    5. Na oleji si zarestujeme curry pastu, přidáme citronovou trávu, zalijeme rybím fondem a přidáme kokosové mléko. Společně vše provaříme.
    6. Omáčku přecedíme, nalijeme do šlehačkové lahve a pomocí bombiček vytvoříme espumu.