Display Menu Menu

Steak z vepřové panenky s omáčkou z černého piva a karamelu

Oblíbenou vepřovou panenku lze připravit na tisíc způsobů, ale na černém pivě a karamelu je nezapomenutelná.
  • 10 porcí

Recept:

INGREDIENCE

  • Vepřová panenka 1800 g
  • Rozmarýn 20 g
  • THOMY Combiflex 100 g
  • Cukr 200 g
  • Černé pivo 1000 ml
  • MAGGI Drcená rajčata 300 g
  • CHEF Tekutý koncentrát hovězí 30 ml
  • Sůl a pepř
 

POSTUP

  • Vepřovou panenku nakrájíme na vyšší medailonky, osolíme a opepříme.
  • Na THOMY Combiflexu orestujeme společně s větvičkou rozmarýnu a dopečeme v konvektomatu na 150°C po dobu 6 minut.
  • Na rozehřátou pánev nasypeme cukr a pomalu necháme zkaramelizovat, přidáme MAGGI Drcená rajčata a orestujeme, po chvilce zalijeme tmavým pivem a necháme zredukovat. 
  • Do redukce přidáme CHEF Tekutý koncentrát hovězí, který nám nejen dotáhne chuť omáčky, ale i zvýrazní barvu.
 

 

Tip šéfkuchaře: Vzhledem k příjemně nasládlé chuti omáčky jako přílohu doporučujeme například smetanové brambory gratinované s vyzrálým sýrem nebo pyré z kukuřice.