Display Menu Menu

Trhaný hovězí flap steak BBQ s fazolemi

Na hovězí flap steak nemusíte nikoho dlouho lákat. Trhaný steak s BBQ omáčkou a fazolemi však uchvátí snad i vegetariána.

    Recept

    INGREDIENCE

    • Hovězí flap steak 1000 g
    • Thomy kečup 300 g
    • Thomy hořčice 200 g
    • Worchester 100 ml
    • Uzená paprika 50 g
    • Sůl, pepř, olej, česnek
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Fazole bílé 500 g
    • Fazole hnědé  400 g
    • Fazole mungo 150 g
    • Cuketa 400 g
    • Paprika červená 500 g
    • Výhonky 100 g

    POSTUP

    • Fazole mungo necháme až 3 dny naklíčit.
    • Připravíme se BBQ marinádu z kečupu, hořčice, worchesteru a uzené papriky
    • Hovězí flap steak naložíme na 2 až 24 hodin do BBQ omáčky, přidáme sůl, pepř.
    • Maso + malé množství vody (0,050) vaříme – necháme táhnout v hrnci na pomalé vaření (slow cooker: 8 hod).
    • Maso natrháme po vláknech, šťávu scedíme.
    • Uvařené 2 druhy fazolí orestujeme na oleji, dochutíme česnekem, solí, pepřem popř. pikantním kořením (dle libosti).
    • Dekorujeme cuketou, paprikou, výhonky a smažené mungo fazole (smažené - pak krásně křupavé nebo syrové - neztrácí nutriční hodnoty).