Display Menu Menu

Trhaný hovězí flap steak BBQ s fazolemi

Na hovězí flap steak nemusíte nikoho dlouho lákat. Trhaný steak s BBQ omáčkou a fazolemi však uchvátí snad i vegetariána.

Recept

INGREDIENCE

  • Hovězí flap steak 1000 g
  • Thomy kečup 300 g
  • Thomy hořčice 200 g
  • Worchester 100 ml
  • Uzená paprika 50 g
  • Sůl, pepř, olej, česnek
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Fazole bílé 500 g
  • Fazole hnědé  400 g
  • Fazole mungo 150 g
  • Cuketa 400 g
  • Paprika červená 500 g
  • Výhonky 100 g

POSTUP

  • Fazole mungo necháme až 3 dny naklíčit.
  • Připravíme se BBQ marinádu z kečupu, hořčice, worchesteru a uzené papriky
  • Hovězí flap steak naložíme na 2 až 24 hodin do BBQ omáčky, přidáme sůl, pepř.
  • Maso + malé množství vody (0,050) vaříme – necháme táhnout v hrnci na pomalé vaření (slow cooker: 8 hod).
  • Maso natrháme po vláknech, šťávu scedíme.
  • Uvařené 2 druhy fazolí orestujeme na oleji, dochutíme česnekem, solí, pepřem popř. pikantním kořením (dle libosti).
  • Dekorujeme cuketou, paprikou, výhonky a smažené mungo fazole (smažené - pak krásně křupavé nebo syrové - neztrácí nutriční hodnoty).