Display Menu Menu

Větrník, karamelový krém, cukrová vata, maliny, pusinky

Proměňte sen o dokonalém dezertu ve skutečnost! Báječný větrník, křehké sněhové pusinky a čerstvé ovoce, to vše ukryté v závěji cukrové vaty – pohádka, která se rozplyne na jazyku. Připravte se na příval sladkého štěstí!

    RECEPT

    INGREDIENCE 

    Větrník:

    Karamelový krém:

    Pusinky:

    POSTUP

    Větrník:

    • Přivedeme k varu mléko, s olejem a špetkou soli.
    • Vmícháme mouku a vytvoříme odpalované těsto.
    • Do částečně zchladlého těsta postupně zamícháme 3 celá vejce a 1 žloutek.
    • Plech vyložíme pečícím papírem a těsto pomocí cukrářského sáčku vytvarujeme.
    • Pečeme do zlatohněda.

    Karamelový krém:

    • Dle návodu si připravíme bavorský krém a na závěr šlehání do něj přilijeme karamelový topping.

    Pusinky:

    • Vyšleháme sníh z bílků a postupně zapracujeme moučkový cukr.
    • Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na plech vymazaný olejem.
    • Pečeme (sušíme) na cca 100–150 stupňů Celsia cca 20 minut.
    • Servírujeme s cukrovou vatou a čerstvým ovocem.