Display Menu Menu

Vyzrálá hovězí žebra, pyré z pečeného květáku, pepřová omáčka, bramborový fondán

    RECEPT

    INGREDIENCE 

    • Vyzrálá hovězí žebra 2000 g
    • Thomy Combiflex olej 100 ml
    • Rozmarýn 20g
    • Květák
    • Máslo
    • Smetana
    • CHEF pepřová omáčka 500 ml
    • Brambory
    • MAGGI uzený vývar 40 g
    • Sůl a pepř

     

    POSTUP

    • Hovězí žebra si nakrájíme na porce, osolíme, okořeníme čerstvým rozmarýnem. Vložíme do vakuovacích sáčků, zavakuujeme a vaříme v sous vide lázni na 85° Celsia po dobu 24 hodin. Po uvaření žebra v konvektomatu opečeme.
    • Květák si očistíme a rozebereme na růžičky. Na THOMY Combiflex oleji orestujeme, přidáme smetanu a vše společně vložíme péct do konvektomatu na 175° Celsia dokud není květák měkký.
    • Květák vložíme do mixéru a společně s máslem vymixujeme v hladké pyré. Dochutíme solí.
    • CHEF pepřovou omáčku si prohřejeme.
    • Brambory si oloupeme, pomocí tvořítka vykrojíme tvar fondánu. Pečeme v předem připraveném MAGGI uzeném vývaru v konvektomatu do měkka.
    • Žebra servírujeme s květákovým pyré, upečeným fondánem a jemnou pepřovou omáčkou.