Menu
Vegetariánský

Grilované Yakitori špízy s fermentovaným pepřem a zázvorovým okurkovým salátem

Vneste dotek Japonska do své nabídky a snadno připravte grilované Yakitori špízy, populární japonské jídlo. Yakitori je vyroben z jemných kousků kuřete na dřevěném špízu a grilován na otevřeném plameni nebo velmi horkém grilu. Náš recept vám ale ukáže, jak udělat tento pokrm vegetariánský.

    RECEPT

     Suroviny (10 porcí):

    Fermentovaný pepř & medová glazura:

    • Fermentovaný pepř 2-4 lžíce    
    • Sójová omáčka 100 ml
    • Med 100 ml       

    Obloha:

    • Hrachové výhonky 100 g
    • Černá sezamová semínka                

      Postup:

      • Marinujte Garden Gourmet® Veganské nudličky CHEF® Tekutým koncentrátem zeleninovým a sójovou omáčkou po dobu 30 minut.
      • Oloupejte okurky. Nakrájejte je na polovinu podélně a nakrájejte je na 2 cm kusy.
      • Cibuli nakrájejte na malé kostky a dvakrát umyjte ve studené vodě. Následně ji vložte do vody, smíchejte s okurkami a nakládaným zázvorem.
      • Smíchejte fermentovaný pepř se sójovou omáčkou a medem.
      • Promíchejte Garden Gourmet® Veganské nudličky se sezamovým olejem.
      • Nudličky napíchejte na špíz a grilujte na grilu po dobu 1-2 minut na každé straně.
      • Horké špízy potřete fermentovanou pepřovou omáčkou a podávejte s okurkovým salátem a hrachovými výhonky. Posypejte černými sezamovými semínky.

      Tip šéfkuchaře:

      • Můžete udělat okurkový salát se syrovou červenou řepou, daikonem nebo mrkví.
      • Špízy podávejte s dušenou sushi rýží.

      VIDEO PŘÍPRAVA GARDEN GOURMET

      Garden Gourmet od Nestle Professional - banner