Menu
Vegetariánský

Poke bowl s Garden Gourmet® Grilovanými Veggie Nudličkami, avokádem, fazolemi edamame, černou rýží, jablky, mrkví a omáčkou z fermentovaného pepře

Poke bowl patří poslední dobou mezi velmi oblíbené pokrmy. Pochází z Havaje, kde se místní inspirovali japonskou kuchyní. Poke bowl může být sestaven dle vašeho přání a jeho základem je vždy rýže. Tento recept využívá další ingredience jako jsou Garden Gourmet® Grilované Veggie Nudličky, avokádo, fazole edamame, jablko, mrkev a omáčku z fermentovaného pepře.

    RECEPT

    Suroviny (10 porcí):

        Postup:

        • Opláchněte rýži na sítu pod studenou tekoucí vodou a počkejte, dokud z ní nevyteče voda. Přiveďte rýži, vodu a sůl k varu v těžké pánvi, odkryté a na středně velkém ohni.
        • Zakryjte a snižte teplotu na nízkou teplotu. Vařte rýži asi 35 minut nebo dokud není měkká a většina vody byla absorbována.
        • Odstavte z ohně a nechejte přikryté stát cca 10 minut.
        • Oloupejte a nakrájejte mrkev na julienne nudličky.
        • Avokáda a jablka očistěte a nakrájejte na malé klínky. Pokapejte citronovou šťávou a okořeňte solí a černým pepřem.
        • Smíchejte fermentovaný pepř, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový a vodu ve velké misce a rozmixujte.
        • Orestujte Garden Gourmet® Grilované Veggie Nudličky na rozpáleném oleji na velké pánvi po dobu 3-4 minut.
        • Naservírujte 10 misek Poke se všemi ingrediencemi.

        Tip šéfkuchaře:

        • Můžete použít všechny druhy rýže, obilovin a jader, jednoduše použijte to, co je k dispozici.
        • K ochucení jídla podávejte po stranách omáčku, jako je goma, ponzu, tahini nebo salsa.

          VIDEO PŘÍPRAVA GARDEN GOURMET

          Garden Gourmet od Nestle Professional - banner