Veganský

Srílanské ananasové kari s Garden Gourmet® Veganskými Kuličkami ve fermentovaném černém pepři podávané s mátovým sambalem a roti

Recept na srílanské ananasové kari s Garden Gourmet® Veganskými Kuličkami využívá také skořici. Skořice se po tisíce let používá ve srílanských pokrmech. Používá se například do polévek, čatní, salátů (čočková jídla), dezertů a do různých nápojů. Skořice dodává do slané i sladké kuchyně krásnou aromatickou vůni a chuť.

    RECEPT

    Suroviny (10 porcí):

    Mátový sambal:

    • Červená cibule 100 g
    • Zázvor 100 g
    • Dlouhé, zelené chilli papričky 6 ks
    • Stroužky česneku 2 ks
    • Máta 60 g
    • Nastrouhaný čerstvý kokos 100 g
    • Limetková šťáva 100 ml
    • Voda 200 ml
    • Sůl

        Postup:

        • Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte.
        • Citronovou trávu nakrájejte na tyčinky 3 cm a lehce ji rozdrťte, aniž byste ji lámali.
        • Olej zahřejte v hrnci na střední teplotu.
        • Přidejte cibuli, mrkev, citronovou trávu, kari listy, skořici, kurkumu a hořčičná semínka a vařte na mírném ohni po dobu 7-8 minut.
        • Očistěte a nakrájejte ananas na kousky 2x2 cm.
        • Přidejte kokosové mléko.
        • Přidejte Garden Gourmet® Veganské kuličky, CHEF® Tekutý koncentrát asijský a sůl a nechte vařit po dobu 5 minut.
        • Připravte mátový sambal – oloupejte a očistěte červenou cibuli, zázvor, česnek, kokos, limetku, mátu a vodu na hladkou pastu a dochuťte solí.
        • Podávejte s hnědou rýží.

        Tip šéfkuchaře:

        • Mátový sambal lze skladovat v chladničce po dobu 3 dnů.
        • Sušený strouhaný kokos může nahradit čerstvý kokos.

          VIDEO PŘÍPRAVA GARDEN GOURMET

          Garden Gourmet od Nestle Professional - banner