Menu
Vegetariánský

Tandoori smažený Garden Gourmet® Veggie Řízek s kari listy, kokosovým relishem, podávaný s jogurtem, okurkou a mátou

Recept s chutí Indie, který vnese do vašeho podniku orientální nádech. Tandoori Garam masala je směs koření, která dává pokrmu její specifickou chuť a dobrou vůni. Garam znamená silný a teplý, zatímco masala odkazuje na koření. To znamená, že Garam masala je směs koření, která dodává tělu teplo.

    RECEPT

    Suroviny (10 porcí):

    Kokosový relish:

    • Kokosové ořechy 2 ks
    • Zelené papriky 2 ks
    • Zázvor 100 g
    • Stroužky česneku, jemně nasekané 2 ks
    • Veganský jogurt 300 ml
    • Hořčičná semena 1 polévková lžíce
    • Čerstvý koriandr 50 g
    • Sůl

    Postup:

    • Oloupejte červenou cibuli, rozkrojte ji na poloviny a nakrájejte najemno. Vložte cibuli do ledové vody a poté nechte okapat na cedníku.
    • Okurky oloupejte, nakrájejte na kousky 1,5 cm, přidejte odkapanou červenou cibuli a lístky máty.
    • Smažte kari listy na rozpáleném oleji. Nechte je na papírové utěrce a posypte trochou soli.
    • Použijte stejný olej na smažení Veggie Řízků Garden Gourmet® po dobu 2 minut z každé strany a poté posypte směsí koření tandoori.

    Postup při přípravě kokosového relishe:

    • Vytvořte v kokosech malou díru a pečte je v troubě při 180 ° C po dobu cca 30 minut. Poté je nechte vystydnout, vyjměte dužinu a nahrubo ji nasekejte.
    • Chilli papričky očistěte, odstraňte semínka a nakrájejte najemno. Nastrouhejte zázvor.
    • Kokosovou dužinu smíchejte s chilli, zázvorem, česnekem, jogurtem a limetkovou šťávou v hustou hmotu.
    • Hořčičná semínka opečte na suché rozpálené pánvi.
    • Smíchejte relish s jemně nasekaným koriandrem. Dochuťte solí a limetkovou šťávou.

      Tip šéfkuchaře:

      • Místo kari listů lze použít i jiné smažené bylinky; bazalka, kafírové limetkové listy a shiso listy.

       

        VIDEO PŘÍPRAVA GARDEN GOURMET

        Garden Gourmet od Nestle Professional - banner