Menu
Vegetariánský

Thajský salát Larb se smaženým Garden Gourmet® Veganským mletým, pikantním dresinkem nam jim, bylinkami, zelím a okurkou

Larb Moo Isaan je klasické jídlo z Laosu a severního Thajska. V severním Thajsku se tento oblíbený pokrm připravuje ze všech druhů masa, jako je vepřové a kuřecí maso. Když překročíte hranice do Laosu, můžete se setkat i s variantou z buvolího masa, ale používají samozřejmě také kuřecí nebo hovězí maso.Tento recept pracuje s veganským mletým.

    RECEPT

    Suroviny (10 porcí):

    • Lepkavá rýže 100 g
    • Stonky citronové trávy 5 ks
    • Sušené chilli papričky bez semen 6 ks
    • Červená cibule 200 g
    • Koriandr 2 svazky
    • Máta 1 svazek
    • Rostlinný olej 40 ml          
    • Garden Gourmet® Veganské mleté 800 g            
    • Listy kaffir limetky, zmražené nebo čerstvé 20 ks   
    • Velké sušené červené chilli papričky 4 ks          
    • Pečená rýže 2 lžíce

    Nam jim dressing:

    • Červené chilli papričky, malé thajské chilli papričky 4 ks            
    • Česnek 2 stroužky    
    • Limetková šťáva 200 ml         
    • Voda 100 ml         
    • Med nebo cukr 45 ml          
    • CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový 45ml             
    • Pasta z černého česneku  40 g            
    • Sójová omáčka s nízkým obsahem soli 40 ml

    Obloha:

    • Bílé zelí 600-700 g         
    • Okurky, nakrájené na proužky 400 g

        Postup:

        • Syrovou rýži smažte na suché pánvi při střední teplotě asi 5 minut, dokud nezezlátne.
        • Pečenou rýži rozdrťte v hmoždíři nebo rozmixujte na hrubý prášek.
        • Vložte všechny přísady do dresinku a rozmixujte nahrubo. Dochuťte CHEF® Tekutým koncentrátem zeleninovým, limetkovou šťávou a cukrem, abyste zmírnili intenzitu chilli papriček.
        • Očistěte stonky citronové trávy a červenou cibuli a nakrájejte je co nejjemněji.
        • Omyjte listy koriandru a máty a nakrájejte je nahrubo.
        • Zahřejte olej ve woku nebo velké pánvi a osmažte Garden Gourmet® Veganské mleté.
        • Zvyšte na vysokou teplotu po dobu 2-3 minut a přidejte listy kaffir limetky se sušenými červenými chilli papričkami.
        • Odeberte mleté z ohně a v misce smíchejte s citronovou trávou, sušenými chilli papričkami, cibulí a dresinkem nam jim. Dochuťte podle chuti.
        • Smíchejte s mátou a koriandrem a naaranžujte do 10 malých misek nebo talířů. Posypte syrovou rýží.
        • Salát podávejte s nahrubo nakrájeným zelím a okurkovými proužky.

        Tip šéfkuchaře:

        • Do pokrmu lze použít veškerou syrovou zeleninu, aby se zjemnila pálivost chilli papriček.
        • Nam jim dresink lze také použít jako dip na namáčení.

            VIDEO PŘÍPRAVA GARDEN GOURMET

            Garden Gourmet od Nestle Professional - banner