Menu
Vegetariánský

Torta sendvič s Garden Gourmet® Veggie řízkem, tomatillos salsou, zelným salátem a salátem

Recept na tradiční mexický sendvič s tomatillos salsou. Tomatillo, známé také jako mexické rajče nebo mochyně dužnoplodná, je zásadní zelenina v mexickém jídle. Používá se například v salsa verde.

    RECEPT

    Suroviny (10 porcí):

    Zelný salát:

    • Špičatého zelí 2 ks
    • Okurky 2 ks
    • Sůl 2 lžičky
    • Citronová šťáva 2 lžíce
    • Majonéza 200 ml

    Tomatillos salsa:

    • Stroužky česneku 4 ks
    • Cibule 2 ks
    • Koriandr 100 g
    • Tomatillos 600 g
    • Jalapeños 2 ks
    • Sůl
    • Pražený sezam

          Postup:

          • Na velké pánvi zahřejte olivový olej.
          • Oregano nahrubo nasekejte a osmažte na oleji. Vyjměte z oleje, nechte na kuchyňské utěrce a posypte trochou soli.
          • Špičaté zelí nasekejte najemno a okurky nakrájejte na plátky.
          • Vložte špičaté zelí a okurky do misky a promíchejte se solí.
          • Vše promíchejte spolu s citronovou šťávou a limetkou, majonézou a těsně před podáváním promíchejte se zelným salátem.
          • Oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je nahrubo. Přidejte koriandr. Vložte tomatillos.
          • Vložte všechny přísady do kuchyňského robotu a rozmixujte na hrubou salsu. Dochuťte solí a tekutinou z tomatillos.
          • Garden Gourmet® Veggie řízek usmažte ve zbývajícím oregano oleji.
          • Natrhejte salát na kousky.
          • Zahřejte briošky.
          • Naservírujte to vše v miskách a talířích.

          Tip šéfkuchaře:

          • K jídlu lze místo chleba přidat velký salát se zeleninou.
          • Podávejte s tenkými plátky čerstvého jalapeños.

              VIDEO PŘÍPRAVA GARDEN GOURMET

              Garden Gourmet od Nestle Professional - banner