Display Menu Menu

BBQ kuracie stehienka, dip z avokáda, modrého syra a orechov, chilli a manga

    Recept

    INGREDIENCIE

    BBQ kuracie stehienka (krídla):

    • Kuracie krídla alebo stehienka 2000 g
    • Med lesný 300 ml
    • THOMY Kečup 100 ml
    • THOMY Americká horčica 100 ml
    • Sezam 10 g
    • MAGGI Soya sauce 300 ml
    • THOMY Combilflex 200 ml

    Dip z avokáda:

    • Avokádo 1ks
    • THOMY Majonéza 250 g
    • Limety 2 ks
    • Cesnak 10 g
    • Soľ a korenie

    Dip z modrého sýru a ořechů:

    • Blue chessee 250 g
    • Thomy majonéza 250 g
    • Ořechy vlašské 50 g
    • Pažitka 20 g

    Dip z modrého syra a orechov:

    • Chilli papričky 50 g
    • Mango 1 ks
    • THOMY Majonéza 250 g
    • THOMY Kečup 100 g

    POSTUP

    BBQ kuracie stehienka:

    • Krídla očistíme a odstránime kosti.
    • Pripravíme marinádu z medu, kečupu, horčice, sójovej omáčky, oleja a sezamu.
    • Marinujeme 24 hodín.
    • Vložíme do GN s papierom na pečenie a pečieme na 160 stupňov Celzia po dobu 45 minút do zlatohneda.

    Dip z avokáda:

    • Avokádo očistíme, vyberieme dužinu a roztlačíme spoločne s cesnakom a limetovou šťavou.
    • Spojíme s majonézou a podľa potreby dochutíme soľou a korením.

    Dip z modrého syra a orechov:

    • Syr spoločne s majonézou premixujeme, pridáme nasekané orechy a pažítku.

    Dip z chilli a manga:

    • Mango očistíme, vyberieme dužinu a nakrájame na malé kocky, pridáme nasekané chilli papričky.
    • Spojíme s majonézou a kečupom a podľa potreby dochutíme soľou a korením.