Display Menu Menu

Jahňací chrbát, bylinková krusta, pyré z jarnej karotky a pečené zemiaky

Akým iným receptom lepšie privítať jar, než jahňacím chrbtom s bylinkovou krustou, karotkovým pyré a pečeným zemiakom? Rozvoňajte kuchyňu bylinkami a úžasným jahňacím mäsom.

    Recept:

    INGREDIENCE

     

    Jahňací chrbát:

    • Jahňací chrbát 1700 g
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Rozmarín 10 g
    • Cesnak 10 g
    • Soľ a čierne korenie

    Bylinková krusta:

    • Toastový chlieb 200 g
    • Maslo 150 g
    • Petržlenová vňať, tymián, šalvia 50 g
    • Parmezán 50 g

    Pyré z karotky:

    • Jarná karotka 2000 g
    • THOMY Combiflex 100 ml
    • Smotana 30% 800 ml
    • Maslo 100 g
    • Soľ a čierne korenie

    Pečené zemiaky:

    • Zemiaky 1000 g
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Tymián 20 g
    • Soľ a čierne korenie

    POSTUP

     

    Jahňací chrbát:

    • Jahňací chrbát si očistíme, osolíme, okoreníme a vložíme spolu s bylinkami, cesnakom a olejom do vákuovacieho vrecka.
    • Vákuovo zabalíme a varíme vo vodnom kúpeli na 55 stupňov Celzia 1 hodinu.
    • Mäso vyberieme zo sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.


    Bylinková krusta:

    • Toastový chlieb zbavíme kôrky a rozmrvíme
    • Parmezán si nastrúhame na jemno, bylinky nasekáme na jemno
    • Všetko vložíme do misky, pridáme mäkké maslo a smotanu. Dochutíme soľou a korením
    • Krustu roztrieme na jahňací chrbát a necháme zapiecť

    Pyré z karotky:

    • Na oleji orestujeme karotku, podlejeme vodou a povaríme
    • Vložíme do mixéra, a zalejeme smotanou a maslom.
    • Dochutíme zeleninovým koncentrátom
    • Rozmixujeme na hladké pyré

    Pečené zemiaky:

    • Zemiaky si ošúpeme a nakrájame. Uvaríme na pare do mäkka.
    • Na panvicu nalejeme olej a zemiaky spoločne s tymiánom orestujeme