Display Menu Menu

Mladé listy šalátu, marinovaný fenikel, tigrie krevety v chrumkavých rezancoch, yuzu gél

    RECEPT

    INGREDIENCE 

    Šalát:

    • Listový šalát mix 4 ks
    • Fenikel 500 g
    • Reďkovky 2 zväzky
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Balzamikový ocot svetlý 50 ml
    • Kôpor 20 g
    • Citrónová šťava 50 ml

    Krevety:

    • Tigrie krevety 1000 g
    • Kadaif rezance 500 g
    • Thomy Combiflex 500 ml
    • Soľ a korenie

    Yuzu gél:

    • Yuzu pyré 100 g
    • Sosa Gél crema 10 g

     

    POSTUP

    Šalát:

    • Listy šalátu si očistíme a natrháme.
    • Reďkovky nakrájame na plátky
    • Fenikel si nakrájame na plátky a marinujeme v marináde.

    Marináda:

    • Olej, ocot a citrónovú šťavu si v mixéri rozmixujeme, dochutíme soľou a pridáme nasekaný kôpor.

    Krevety:

    • Krevety si očistíme, zbavíme panciera a črievka.
    • Obalíme v rezancoch a prudko smažíme na oleji

    Yuzu gél:

    • Pyré z yuzu si zahustíme gélom.