Display Menu Menu

Šalát z pečeného karfiolu, kačacie prsia v teriyaki omáčke

Kedy bol naposledy každý hlt jedla čistou radosťou zo života? Šťavnaté kačacie prsia v teriyaki omáčke budú explóziou jedinečnej chuti a spolu so šalátom z pečeného karfiolu vznikne jedlo, ktoré sa nezabudnuteľne vryje do pamäti každého, kto raz ochutná.

    RECEPT

    INGREDIENCIE 

    • Karfiol 2000 g
    • Thomy Combiflex 100 ml
    • Tymian 20 g
    • Cherry paradajky 500 g
    • Mladá cibuľka 1 zväzok
    • Kačacie prsia 1500 g
    • MAGGI sójová omáčka 200 ml
    • Med 200 ml
    • Zázvor 100 ml
    • Ryžový ocot 100 ml
    • Chilli papričky 50 g
    • Sézam 10 g
    • Olivový olej 100 ml
    • Citrón 2 ks
    • Koriander 50 g
    • Soľ a čierne korenie

    POSTUP

    1. Sójovú omáčku, med, ocot, nastrúhaný zázvor, nasekané chilli a sézam si premiešame.
    2. Kačacie prsia očistíme, vložíme do marinády a spoločne zavákuujeme.
    3. Pripravujeme v sous vide lázni na 60 stupňov Celsia po dobu 80 minút.
    4. Karfiol si očistíme, natrháme na drobné ružičky a premiešame s olejom.
    5. Vložíme na papier na pečenie spoločne s tymianom a pečieme na 180 stupňov Celsia do mäkka.
    6. Nakrájame si paradajky, jarnú cibuľku a pridáme upečený karfiol. Všetko dochutíme soľou, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
    7. Mäso orestujeme zo všetkých strán a necháme odpočinúť.
    8. Pred servírovaním nasekáme do šalátu čerstvý koriander.
    9. Nakrájíme si rajčata, jarní cibulku a přidáme upečený květák. Vše dochutíme solí, citronovou šťávou a olivovým olejem.
    10. Maso orestujeme ze všech stran a necháme odpočinout.
    11. Před servírováním nasekáme do salátu čerstvý koriandr