Display Menu Menu

Škótsky losos sous vide, glazírovaná zelenina, espuma z červeného curry

Extra šťavnatý losos v tak trochu netradičnej, ale o to chutnejšej kombinácii. Vyskúšajte recept s nádychom exotiky, v ktorom vás okrem lahodného mäsa okúzli glazírovaná zelenina a espuma z červenej curry.

    RECEPT

    INGREDIENCIE

    • Losos 1800 g
    • Maslo 100 g
    • Citrónová tráva 2 ks
    • Jarný hrášok 500 g
    • Mini karotky 500 g
    • Cuketa 500 g
    • Divoká brokolica 500 g
    • THOMY Combiflex 200 ml
    • CHEF ázijský koncentrát 50 ml
    • CHEF rybí fond 80 ml
    • Červená curry pasta 1 lyžica
    • Kokosové mlieko 1000 ml
    • Soľ a čierne korenie

    POSTUP

    1. Lososa si očistíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka spoločne s maslom a citrónovou trávou. Zavákuujeme.
    2. Pripravujeme v sous vide lázni na 60 stupňov Celsia po dobu 20 minút.
    3. Očistíme brokolicu a karotku si krátko povaríme a rýchlo ochladíme.
    4. Na oleji si ich orestujeme spoločne s hráškom a cuketami. Podlejeme rybím fondom, pridáme maslo a ázijský koncentrát. Spoločne krátko glazírujeme.
    5. Na oleji si orestujeme curry pastu, pridáme citrónovú trávu, zalejeme rybím fondom a pridáme kokosové mlieko. Spoločne všetko povaríme.
    6. Omáčku precedíme, nalejeme do šlahačkovej fľaše a pomocou bombičiek vytvoríme espumu.