
První trénink Nestlé Culinary týmu na olympiádu IKA
Nestlé Culinary tým má za sebou první trénink na IKA kulinářskou olympiádu. Trénink se uskutečnil v květnu za přítomnosti našich partnerů v Nemocnici Na Homolce v Praze.
Příprava kuchařského týmu spočívá v tvorbě menu, které bude odpovídat požadavkům soutěžní kategorie Community Catering Teams. První nápady na soutěžní menu našeho týmu zatím zveřejňovat nebudeme, nicméně vás budeme průběžně informovat o jejich přípravě a o složení týmu.
První trénink byl ve znamení přípravy velkého počtu porcí v omezeném časovém limitu. Výsledkem tréninkového vaření byla šestichodová degustační večeře pro významné zaměstnance nemocnice. Sestavené menu vycházelo z tradičních pokrmů z našich regionů a bylo připravené z lokálních a udržitelných surovin.
První trénink byl pro tým velkou zkušeností pro vychytání všech chyb a zjistit, jak postupovat v přípravě co nejefektivněji. „Domluvili jsme se s významným zákazníkem Nemocnicí Na Homolce, díky jejíž vedení nám zapůjčili prostor velké kuchyně. Na oplátku jsme pohostili formou degustačního menu přední lékaře nemocnice a myslím, že celá akce se vydařila nad očekávání,“ uvedl Radek Daníček, člen Nestlé Culinary týmu.
Děkujeme všem našim partnerům, že se díky nim naši kuchaři mohou zúčastnit takto prestižní kulinářské soutěže. Držte našemu týmu palce a sledujte na naší webové stránce a sociálních sítích, jak probíhá jejich příprava.