Nestlé Professional - Aktuality ze světa kulinařiny a kávy

Novinky

Nechte se inspirovat novinkami ze světa kávy a kulinařiny.
Prichazi jaro a s nim Velikonoce, jakymi recepty se muzete inspirovat

Přichází jaro a s ním i Velikonoce, jakými recepty se můžete inspirovat?

Na přelomu letošního března a dubna křesťané slaví oblíbené Velikonoce. Svátek zmrtvýchvstání Ježíše Krista se dostává do životů i nevěřících. Už tradičně jsou tyto svátky i symbolem příchodu jara, kvetoucí zeleně a konce zimních dní.

Chrest Zeleny

Chřestová sezona je opět tady

Chřest byl nejen oblíbeným afrodiziakem starých Řeků a Římanů, ale jeho obliba přetrvala dodnes. Začátek chřestové sezóny je ve znamení velkých očekávání, a tak by ve vaší nabídce neměl chybět. Víte, čím se jednotlivé druhy liší a jak je připravit co nejlépe? Máme pro vás pár tipů na jeho nákup, přípravu i skladování.

Sezony V Gastronomii Nechte Rocni Obdobi Proniknout Do Vasich Podniku

Nechte roční období proniknout do Vašich podniků

Střídání ročních období by měla pocítit také kuchyně! Čtyři sezóny jsou skvělou příležitostí oživit zajeté menu a vždy přinesou čerstvý vítr po měsících stereotypu. Každá gastronomická sezóna má svoje silné suroviny, z kterých je třeba čerpat. Menu také ozvláštní tradice a svátky, které se vyplatí sledovat. Výhodné to může být i pro váš rozpočet. Ceny ingrediencí totiž během roku značně kolísají – příkladem je dýně nebo chřest. Vytěžit můžete i z jejich lepší kvality, čerstvosti a chuti

Zivocisne Ingredience A Jejich Rostlinne Alternativy

Živočišné ingredience a jejich rostlinné alternativy

Vegetariánské alternativy masa jsou blízké známé chuti a struktuře masa. Můžou obsahovat koření nebo jiné chutě, které simulují chuť masa.

Kuřecí prso - recept

Jedno kuře = čtyři recepty

Jedno kuře = čtyři recepty

Rodinne Menu

Rodinné menu

Uplynulo pár týdnů, kdy se většina zaměstnanců z firem a společností přemístila do provizorních kanceláří ve svém domově. Školy se uzavřely, děti studují doma s rodiči. Skloubit pracovní videohovory, učení školáků a ještě denně 2krát vařit je pro většinu lidí téměř nadlidský výkon.

Dnesni Menu Jirky Stredy

Dnešní menu Jirky Středy

Děkujeme za emaily i zprávy, které nám píšete přes Facebook.

Tématicky jsou to zprávy různé, ale některé z nich mají jedno společné téma. 

Zajímáte se o to, jaké denní meníčka připravovat, aby se jídla pořád neopakovala a dobře se přepravovala "sebou", při prodeji "přes okýnko".

A to je přesně parketa Jirky Středy.

Chcete vědět, co by připravil on a jak by ingredience kombinoval?

Sul Nad Zlato A Nebo Ne

Sůl nad zlato? Anebo ne?

Špetka soli je něco, bez čeho by se mnozí šéfkuchaři neobešli. Rozpustný krystal, který známe pod názvem „kuchyňská sůl“, se ve skutečnosti nazývá chlorid sodný – a sodík, přítomný v této sloučenině, se vyskytuje v mnoha potravinách a je zdrojem zdravotních obtíží. Jak mít pod kontrolou množství soli, které konzumujeme? Všeobecná doporučení zní stravovat se méně „venku“, ale ruku na srdce, pro mnoho lidí je to nereálná představa. Místo toho bychom měli hledat řešení, o které zákazníci doopravdy stojí – možnost dobře a zdravě se najíst i v restauracích a moci si přitom vybrat z nabídky jídel s nízkým obsahem sodíku, které potěší naše chuťové buňky i zdraví. 

Seversky Design S Tradici Figgjo

Severský design s tradicí - Figgjo

Stejně jako je severská kuchyně symbolem pro jednoduchost a čerstvost, tak i norský výrobce porcelánu značky Figgjo vás nadchne svojí variabilitou, čistým designem, funkčností a k tomu vysoce kvalitním zpracováním.

BEZMASÁ CESTA KOLEM SVĚTA

Bezmasá cesta kolem světa

Maso a nic než maso už dávno nevede žebříček kuchařských trendů. I když jsou Češi v jeho konzumaci daleko přede všemi státy, už i u nás se ke slovu dostává veganství, vegetariánství i tzv. flexitariánství (výrazné omezení spotřeby masa). S tím souvisí i časté otázky po výživové hodnotě jídel a zejména bílkovinách. Pokud se ale rozhodnete dát šanci rostlinným variantám, odměnou vám bude pestré a vyvážené jídlo se spoustou exotických chutí, kterému neodolají ani zarputilí „masožravci“!

Pork and Pomegranate dish

Buďte kreativní - naučte se servírovat

Když se k zákazníkovi dostane hotový pokrm, neměly by jásat jen chuťové pohárky. „Food styling“ se tváří jako aktuální trend, pravdou ale je, že správné a estetické servírování jídla na talíř je už dávno zapsáno v kulinářských příručkách.

Sezónní potraviny v zimě

Sezónní potraviny v zimě

Sestavovat menu podle ročního období má nespočet výhod. Kdy jaká zelenina nebo ovoce dozrává se vyplatí vědět z mnoha důvodů. Nejen, že jsou sezónní suroviny čerstvé a mají vyšší kvalitu, ale jejich chuť je mnohem výraznější. Sezónní menu může ulevit také vašemu rozpočtu. Suroviny jsou v období své sklizně výrazně levnější. A v neposlední řadě sezónní ovoce a zeleninu snadno koupíte u lokálních obchodníků, jejichž produkty do vašeho podniku neurazily dlouhou cestu. Gastronomičtí experti se shodují, že sezónní menu je naprosto zásadní koncept, který by vaší restauraci neměl uniknout.

Novinky

Nenašli jste co hledáte?