IKA

Nestlé Culinary tým pokračuje v přípravách na kuchařskou olympiádu IKA 2024

Na konci června se napražské centrále Nestlé uskutečnil další z tréninků Nestlé Culinary týmu na Kuchařskou olympiádu IKA 2024 ve Stuttgartu.

Po prvním tréninku v Nemocnici Na Homolce v Praze, který byl otevřen veřejnosti se naši kuchaři přesunuli do prostor Nestlé, kde tentokrát ladili formu za zavřenými dveřmi.

„Trénink trval 4 hodiny, zaměřili jsme se primárně na část soutěžního menu – konferenční Coffee break. Potřebovali jsme vyřešit hlavně technikálie – tzn. gramáže pokrmů, které jsou také součástí hodnocení na soutěži. Na poslední olympiádě jsme kvůli tomu ztratili spoustu bodů,“ okomentoval přípravu šéfkuchař Nestlé Culinary týmu Jiří Středa.

V kuchyni

Zpracování surovin, bezezbytkové využití „odpadu“ a právě gramáž všech surovin na menu je důležitou součástí celkového hodnocení. Ačkoliv by se zdálo, že kuchařská olympiáda je zejména o chuti pokrmů, tak stejně bodově důležité je pro mezinárodní porotu i zbytkový odpad, udržitelnost nebo hygiena při vaření.

Kuchaři

Soutěžní část – Coffee break musí soutěžící připravit ve třech provedeních: Rostlinná varianta z lokálních surovin, nízkosacharidová varianta a volba šéfkuchaře.

Nejvíc nyní bojujeme s časem se sejít na společné tréninky. Jsme všichni velmi časově vytížení. Začínají dovolené a každý máme svou běžnou práci. Také sháníme místa na tréninky, což taky není jednoduché.“ dodal Jiří Středa.

Vaření

Našemu týmu držíme palce v přípravách a těšíme se na další trénink.