Grilované zeleninové špízy s pikantním rajčatovo-bazalkovým dipem

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
.
Suroviny
  • 500 g salsy MAGGI Texicana
  • 500 g hlívy královské
  • 500 g červené papriky
  • 500 g cukety
  • 500 g lilku
  • 200 g cibule
  • 5 g čerstvého rozmarýnu
  • 100 ml olivového oleje
  • 500 g zakysané smetany
  • 3 g citrónové kůry
  • 10 g čerstvé thajské bazalky
Příprava
  • 1
    Zeleninu omyjeme, nakrájíme na kousky o velikosti sousta a napícháme na grilovací jehly. Připravíme marinádu z kořenící směsi MAGGI Rotidor, čerstvého rozmarýnu a olivového oleje. Zeleninové špízy naložíme do připravené marinády.
  • 2
    Zakysanou smetanu promícháme dohladka se salsou MAGGI Texicana a dochutíme citrónovou kůrou a nasekanou čerstvou bazalkou.
  • 3
    Špízy vyjmeme z marinády a za občasného obracení grilujeme. Podáváme s pikantním dipem ozdobeným bazalkou.