Filet mignon s pepřovým glacée

  • Brand
  • Čas na přípravu
    60 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Filet mignon, pepřové glacée, uzené bramborové pyré, kadeřávek

Říká se, že správně připravený filet mignon jde nakrájet i dezertní vidličkou. Tak křehký a přitom chuťově výrazný je tento steak! Zároveň jako stvořený pro kombinaci s oblíbeným pepřovým glacée a uzeným bramborovým pyré s kadeřávkem. Připravte silný gurmánský zážitek!

Suroviny
Pepřové glacée
  • 50 g zeleného pepře
  • 200 ml červeného vína
  • 100 g másla
  • 100 ml smetany 30%
Filet mignon
  • 1700 g hovězí svíčkové
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 10 g tymiánu
  • Sůl a pepř
Uzené pyré
  • 320 g MAGGI Bramborové kaše
  • 1600 ml mléka
  • 20 g másla
Kadeřávek
  • 500 g kadeřavé kapusty
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Hovězí steak očistíme, osolíme, okořeníme a vložíme společně s bylinkami a olejem do vakuovacího sáčku.
  • 2
    Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 55° Celsia jednu hodinu.
  • 3
    Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.
  • 4
    Připravíme si dle návodu CHEF Demi glace.
  • 5
    V hrnci zredukujeme červené víno, přidáme máslo a připravenou omáčku.
  • 6
    Na másle orestujeme pepř, přidáme omáčku a zjemníme smetanou.
  • 7
    Vše společně krátce povaříme.
  • 8
    Mléko s máslem zahřejeme, přidáme MAGGI Bramborovou kaši a důkladně prošleháme.
  • 9
    Kaši si vložíme do gastronádoby (nízké), přikryjeme fólií a zaudíme udící pistolí.
  • 10
    Kadeřávek si očistíme a krátce ve vařící vodě zblanšírujeme.
  • 11
    Na oleji ho krátce orestujeme a dochutíme solí.