Filet mignon s pepřovým glacée
Filet mignon, pepřové glacée, uzené bramborové pyré, kadeřávek
Říká se, že správně připravený filet mignon jde nakrájet i dezertní vidličkou. Tak křehký a přitom chuťově výrazný je tento steak! Zároveň jako stvořený pro kombinaci s oblíbeným pepřovým glacée a uzeným bramborovým pyré s kadeřávkem. Připravte silný gurmánský zážitek!
Suroviny
Pepřové glacée
- 50 g zeleného pepře
- 200 ml červeného vína
- 100 g másla
- 100 ml smetany 30%
Filet mignon
- 1700 g hovězí svíčkové
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 10 g tymiánu
- Sůl a pepř
Uzené pyré
- 320 g MAGGI Bramborové kaše
- 1600 ml mléka
- 20 g másla
Kadeřávek
- 500 g kadeřavé kapusty
- 100 ml THOMY Combiflexu
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Hovězí steak očistíme, osolíme, okořeníme a vložíme společně s bylinkami a olejem do vakuovacího sáčku.
-
2Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 55° Celsia jednu hodinu.
-
3Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.
-
4Připravíme si dle návodu CHEF Demi glace.
-
5V hrnci zredukujeme červené víno, přidáme máslo a připravenou omáčku.
-
6Na másle orestujeme pepř, přidáme omáčku a zjemníme smetanou.
-
7Vše společně krátce povaříme.
-
8Mléko s máslem zahřejeme, přidáme MAGGI Bramborovou kaši a důkladně prošleháme.
-
9Kaši si vložíme do gastronádoby (nízké), přikryjeme fólií a zaudíme udící pistolí.
-
10Kadeřávek si očistíme a krátce ve vařící vodě zblanšírujeme.
-
11Na oleji ho krátce orestujeme a dochutíme solí.