Quesadillas GARDEN GOURMET® Veganským mletým
Quesadillas s pikantním GARDEN GOURMET® Veganským mletým, černými fazolemi, dýní, avokádem, veganským sýrem a koriandrovou salsou - recept na typický mexický pokrm, založený na tortille.
Suroviny
- 3 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 600 g dýně
- 220 g chipotle jalapeños chilli papriček v rajčatové pastě
- 100 ml rostlinného leje
- 60 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 400 ml vody
- 480 g černých fazolí
- Sůl
- 10 ks pšeničných tortill
- 200 g veganského sýru
Koriandrová salsa
- 3 ks velké bílé cibule
- 3 ks avokáda
- 4 ks rajčat
- 100 g koriandru
- 100 ml limetkové šťávy
- 50 ml octa
- Sůl
Příprava
-
1Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je na jemné kostky.
-
2Oloupeme dýni a odstraníme semena. Dýni nastrouháme a smícháme se dvěma lžícemi soli.
-
3Chipotle papričky nakrájíme a šťávu si ponecháme.
-
4Osmažíme cibuli a česnek v oleji, přidáme GARDEN GOURMET® Veganské mleté a promícháme dohromady.
-
5Přidáme chipotle papričky společně s jejich šťávou, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový, vodu, černé fazole a vaříme 5 až 10 minut. V případě potřeby dochutíme solí.
-
6Očistíme cibuli a avokáda a nakrájíme je na jemné kostky společně s rajčaty.
-
7Koriandr nasekáme na jemno.
-
8Vše smícháme těsně před servírováním.
-
9Dochutíme solí a octem.
-
10Náplň položíme na polovinu tortilly, přidáme strouhanou dýni a sýr a přeložíme volnou částí tortilly.
-
11Takto připravené tortilly grilujeme po obou stranách přibližně 2 minuty dokud nejsou křupavé. Podáváme s koriandrovou salsou.
- Tyto tortilly můžete připravit den předem a poté péct v troubě namísto grilování.
- Použít můžete i kukuřičné tortilly.
V receptu jsou využity chipotle. Chipotle jsou uzené jalapeños chilli papričky v rajčatové pastě. Používají se v různých dušených pokrmech nebo v chipotle majonéze.