Větrník, karamelový krém, cukrová vata, maliny, pusinky
Proměňte sen o dokonalém dezertu ve skutečnost! Báječný větrník, křehké sněhové pusinky a čerstvé ovoce, to vše ukryté v závěji cukrové vaty – pohádka, která se rozplyne na jazyku. Připravte se na příval sladkého štěstí!
Suroviny
Větrník
- 250 ml mléka
- 90 ml THOMY Combiflexu
- 150 g hrubé mouky
- 4 vejce
- Sůl
Karamelový krém
- 250 g NESTLÉ Docello™ Bavorského krému
- 500 ml mléka
- 200 ml NESTLÉ Docello™ Karamelového toppingu
Pusinky
- 4 bílky
- 300 g moučkového cukru
- 20 ml THOMY Combiflexu (na vymazání plechu)
- 200 g malin
Příprava
-
1Větrník
-
2Přivedeme k varu mléko, s olejem a špetkou soli.
-
3Vmícháme mouku a vytvoříme odpalované těsto.
-
4Do částečně zchladlého těsta postupně zamícháme 3 celá vejce a 1 žloutek.
-
5Plech vyložíme pečícím papírem a těsto pomocí cukrářského sáčku vytvarujeme.
-
6Pečeme do zlatohněda.
-
7Karamelový krém
-
8Dle návodu si připravíme bavorský krém a na závěr šlehání do něj přilijeme karamelový topping.
-
9Pusinky
-
10Vyšleháme sníh z bílků a postupně zapracujeme moučkový cukr.
-
11Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na plech vymazaný olejem.
-
12Pečeme (sušíme) na cca 100–150 stupňů Celsia cca 20 minut.
-
13Servírujeme s cukrovou vatou a čerstvým ovocem.